winjard

WIJNREIS “DE ÉCHTE SMAAK VAN ARGENTINIË” 12 DAGEN

WIJNREIS “DE ÉCHTE SMAAK VAN ARGENTINIË” 12 DAGEN

Slinger door Argentinië van plek tot plek om de beste wijn te proeven die er in het land te vinden is. Bezoek ook Humahuaca voor haar unieke natuur en aanschouw de rotsformaties van Cafayate. Wijnkenner of niet, wie van wijn houdt moet dit zeker eens gedaan hebben!

DAG 1 BUENOS AIRES – WIJNPROEVERIJ PALERMO
Welkom in Argentinië! U wordt ontvangen door uw gids en privéchauffeur waarna u naar uw hotel gebracht wordt. Hierna gaat u op pad door Buenos Aires. Door de stad dwalend vindt u excellente plekjes die gewijd zijn aan het proeven van wijn. De plek waar u vandaag naar toe wandelt is La Cava de El Querandí: een zeer unieke plek die zowel aan de verwachtingen van deskundige wijnproevers als klanten die pas net aan hun wijn avontuur beginnen tevreden stelt. Met trots kunnen wij u vertellen dat dit typische plekje de beste is om wijn te proeven in het historische centrum van Buenos Aires. Waan u in een ervaring die de traditie en cultuur van Argentinië reflecteert. Het restaurant “La Cava de El Querandí” vergezelt u vandaag op een culinaire reis door Argentinië. In haar ruimtes ziet u projecties van de verschillende klimaten, landschappen, geografie en landbouw van Argentinië. Dit transformeert uw proeverij in een authentieke belevenis. De wijnen laten u de wijncultuur van de verschillende regio’s proeven samen met de lokale snacks. Speciaal bereidt voor een authentiek Argentijnse smaakbeleving.

DAG 2 BUENOS AIRES – STADSBEZOEK BUENOS AIRES EN DE ARGENTINA EXPERIENCE
Na uw ontbijt vertrekt u met uw gids naar de mooiste plekjes van de stad. U wandelt naar “May Square”, de site van belangrijke historische gebeurtenissen en waar hun protagonisten geschiedenis hebben geschreven. Laat u verwonderen door de meest verfijnde gebouwen. Geniet van Avenue May en struin door de oudste woonwijk van Buenos Aires: San Telmo. Loop langs de geplaveide straatjes en ontdek de antiekwinkeltjes en pittoreske gebouwen. Leef en voel de originele Tango in de buurt van La Boca: loop langs “Caminito Street” en aanschouw de mooiste dansen. Bekijk hierna het mythische voetbalstadion van Boca Juniors en maak een ritje langs ‘Madero Port’ en zijn exclusieve dokken, vol met uitstekende restaurants en grote kantoorgebouwen. Rijd door de wijk Retiro en ga verder naar Palermo en zijn meest exclusieve woonwijk voordat u eindelijk bij Recoleta aankomt. Eenmaal daar ontdekt u de laatste rustplaats van Eva Peron, “Evita”, en dwaalt u door de Recoleta begraafplaats waar ze te vinden is.

’s Avonds neemt u deel aan één van de meest populaire activiteiten in Buenos Aires, “The Argentine Experience”. Dit concept biedt u een volledig unieke eetervaring die op een slimme manier voortreffelijke gerechten, wijn, lokale cultuur en sociale integratie op tafel zet. Individuen, koppels, gezinnen en groepen van over de hele wereld zitten samen rond twee 14-persoons bankettafels, die worden geleid en vermaakt door twee charismatische gidsen en hun vriendelijke internationale team.

DAG 3 BUENOS AIRES EN SALTA
’s Ochtends vliegt u naar Salta waar u na aankomst in het hotel de namiddag op uw gemak kunt besteden. Wij raden u aan een bezoekje te brengen aan het Historisch Centrum, MAMM Museum (Museum van Hooggelegen Archeologie) waar u de “Kinderen van Llullaillaco” kunt zien die in 1999 werden gevonden. Het is één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de laatste decennia. Bezoek ook San Bernardo Hill voor een rustgevende wandeling en verdwaal in de straatjes van Buenos Aires.

DAG 4 CACHI EN MOLINOS
U zult genieten van de reis van Salta naar Cafayate. U wordt meegevoerd door de Lerma vallei naar “El Carril”. Kom in Chicoana en langs “Quebrada de Escoipe” (Escoipe Ravine). Maak een trektocht op “Cuesta del Obispo” (Bishop Slope) en laat het panoramische uitzicht tot u komen. Vervolgens rijdt u de Tin-Tin rechte weg af door het Los Cardones National Park en bereikt u zo het kleine oud stadje Cachi. Een zeer schilderachtig dorpje omringd door de Calchaqui valleien, waar de tradities en mythen in overvloed zijn. Bezoek één van de beroemdste archeologische musea en de bekende kerk. U neemt National Route #40 en komt zo aan in Cafayate.

DAG 5 – CAFAYATE
Vrije dag in Cafayate. Besteed deze dag zoals u wil. Wij kunnen echter altijd een arrangement voor u verzorgen. Geniet van de faciliteiten van het hotel en verwen uzelf in deze unieke omgeving, omringd door de wijngaarden van Cafayate.

DAG 6 CAFAYATE EN SALTA
U reist via de Las Conchas kloof terug naar Salta. Ziet u door wind- en watererosie verschillende figuren in de rotsformaties. Ontdek “The Monk”, “The Toad”, “The Natural Theater”,” The Devil’s Throat” en “The Castle”. Na aankomst rust u lekker uit of gaat alvast op pad.

DAG 7 HUMAHUACA UNESCO HERITAGE
U reist door de provincie Jujuy om het prachtige platteland en de dorpen te verkennen. De provincie heeft bijna 10.000 jaar aan geschiedenis. Van zuid naar noord is de Quebrada de Humahuaca vallei tot stand gekomen in een vulkaan waar de bergen abrupt de groene heuvels laten vallen en wijken voor bruinachtige kleuren. Zonder de zijde van de Rio Grande te verlaten, reist u naar het dorp van Tumbaya, met haar prachtige kerk. Bezoek Purmamarca, dorp van legendes en zangers en neem een kijkje in de kerk gewijd aan Santa Rosa. Het dorp is gebouwd aan de voet van de internationaal bekende “Heuvel van Zeven Kleuren”. U wordt verder geleid naar Tilcara. Aanschouw hier de Pucara, een herbouwde oude Indiase vesting. Het gebouw laat u de pracht zien van haar voormalige bewoners, de Tilcara. Nadat u de Huacalera en Steenbokskeerkring gepasseerd bent komt u aan in Uquía. Zie hier één van de belangrijkste collecties van de beroemde “Angels Arcabuceros”. De stad Humahuaca, het hart van de kloof, verrast u met haar natuurlijke attracties, geschiedenis en cultuur. Tevens benadrukt de stad het Monument van de helden van de onafhankelijkheid en het gearticuleerde beeld van San Francisco Solano, dat elke middag op het centrale plein verschijnt om de mensen te zegenen. Op de terugweg bezoekt u de stad Jujuy waar u langs de meest historische monumenten en kerken wandelt.

DAG 8 SALTA – MENDOZA
Vandaag vliegt u naar Mendoza. Eenmaal aangekomen bent u de rest van de vrij. Pak deze kans om op uw gemak de omgeving en de stad te verkennen of ontspan in uw hotel.

DAG 9 MENDOZA – Wine & Food Experience.
Een dag vol wijn. Ontmoet de oenoloog (wijnkenner) die u tijdens de tour vergezelt en vertrek naar de landbouwoase van Mendoza. Breng een bezoek aan de twee prestigieuze wijnhuizen van het wijncircuit. U komt meer te weten over de faciliteiten, maar proef ook vooral de wijn. De unieke lokale wijnen zal u smaken. U leert hier meer over wijn, het proces en het belang van de kurk. Aan het eind weet u precies wat te doen om wijn te proeven als een professional! In de middag geniet u van een onvergetelijke gastronomische ervaring bij een wijnmakerij. En u bezoekt verscheidene wijnboeren om uw nieuwe kennis toe te passen. Geniet van een heerlijke wijnproeverij.

DAG 10 – MENDOZA – Cooking Class
Neem deel aan een kookcursus in Andeluna Winery. U bereidt zelf een aantal authentieke regionale gerechten begeleid door chef-kok Santiago Orozco Russo. Hij leert u precies hoe u alles bereidt, zodat u van uw eigen gerecht kunt smullen. Mocht u met uw kinderen op reis zijn, dan leert de chef hen graag hun eigen koekjes, cupcakes en minibroodjes te maken. Aan het einde van de cursus geniet u met verscheidene klassieke wijnen van uw eigen gerechten. Geen keukenprinses? Maakt u zich geen zorgen. Zelfs als u nog nooit in de keuken heeft gestaan wordt u op kunstige wijze begeleidt in het bereiden van uw gerecht. De regionale ingrediënten en recepten werden geboren met de kruising van de vele immigranten en autochtone formules. De producten zijn meestal biologisch, afkomstig van een boomgaard op 5 km van de wijnmakerij. Om dezelfde reden verandert het menu met het veranderen van de seizoenen. Leer de mysterieuze geheimen van de Argentijnse wijn en keuken te kennen.

DAG 11 MENDOZA – BUENOS AIRES
U vliegt terug naar Buenos Aires waar u de rest van de dag vrij heeft. Maak gebruik van de gelegenheid om uw favoriete plekjes weder te bezoeken, souvenirs voor vrienden en familie te kopen of goed uit te rusten voor uw vlucht terug naar huis de volgende dag.

DAG 12 BUENOS AIRES –AMSTERDAM
U vliegt naar huis met verrijkende ervaringen en magnifieke herinneringen.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1768,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 of 5 sterren accommodaties
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Argentina Experience
 • Wijnproeverij Palermo
 • Wine & Food Experience
 • Cooking Class
 • Transfers per trein zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Argentinië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Tierra del Fuego

INSPIRATIEREIS “DE FJORDEN VAN TIERRA DEL FUEGO”

Reis per luxe cruise van Punta Arenas naar Ushuaia. Trek door het gebergte van de gletsjers en spot de penguïns die in het gebied leven!

INSPIRATIEREIS-PATAGONIË-PATAGONISCHE-ONTDEKKER

INSPIRATIEREIS “PATAGONISCHE ONTDEKKER”

Reis per luxe cruise van Ushuaia naar Punta Arenas. Maak betoverende wandelingen en leer alles over de flora en fauna van dit schitterende gebied.

DANS-DE-TANGO-IN-BUENOS-AIRES

DANS DE TANGO IN BUENOS AIRES

Geniet van de diverse plekjes die te vinden zijn in deze bruisende stad en dans de tango van uw leven.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Buenos-Aires

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.