Tierra del Fuego

INSPIRATIEREIS “FJORDEN VAN TIERRA DEL FUEGO” 5 DAGEN

INSPIRATIEREIS “FJORDEN VAN TIERRA DEL FUEGO” 5 DAGEN

Een sportieve reis dwars door het gebied van Tierra Del Fuego. Wandel rondom diverse gletsjers en zie de Magellan pinguïns. Leer meer over de geschiedenis van dit unieke gebied bij Kaap Hoorn en laat een brief achter voor toekomstige reizigers.

DAG 1 – DARWIN ISLAND EN TIERRA DEL FUEGO
Nadat u bent opgestapt geniet u van een verwelkomende toast en introduceren de kapitein en de bemanning zich om hierna te vertrekken. Uw cruise naar één van de verste uithoeken van de planeet Aarde vertrekt. Tijdens uw nachtrust steekt het schip de Straat van Magellan over, en bevaart het een doolhof van kanalen die zo kenmerkelijk zijn voor het zuidelijke uiterste van Patagonië. De twinkelende lichtjes van Punta Arenas verdwijnen geleidelijk in de verte als u het Whiteside-kanaal tussen Darwin Island en Isla Grande de Tierra del Fuego binnenkomt.

DAG 2 – MARINELLIGLETSJER EN DARWIN-GEBERGTE
Tegen de ochtend vaart het schip de Admiralty Sound (Seno Almirantazgo) op, een spectaculaire uitloper van de Straat van Magellan die zich bijna halverwege over Tierra del Fuego uitstrekt. De besneeuwde toppen van Karukinka Natural Park strekken zich uit langs de noordkant, terwijl de zuidkust wordt getekend door de diepe fjorden en brede baaien van het Alberto de Agostini National Park. U gaat aan wal in Ainsworth Bay, die een overvloedig vogelleven herbergt. En u ziet hier mogelijk een kolonie van zuidelijke zeeolifanten vanuit de Zodiacs. U heeft de keuze uit twee arrangementen. U kunt onder begeleiding wandelen langs een veengebied en een beverhabitat naar een waterval diep weggestopt in een ongerept sub polair bos. Maar u kunt ook een trektocht maken langs de top van een gletsjermorene. U ziet bij beide arrangementen het uitzicht op de Marinelligletsjer en het Darwin-gebergte.

Nadat u terug bent aan boort verlaat u Ainsworth Bay. U vaart verder westwaarts langs de Tucker-eilandjes, waar u een prachtige close-up ziet van de Magellan-pinguïns die de kleine eilandjes bewonen. Meer dan 4.000 pinguïns gebruiken Tucker als een plek om te nestelen, hun eieren uit te broeden en hun kuikens te verzorgen. Andere vogelsoorten komen ook vaak voor in het gebied, waaronder aalscholvers, scholeksters, Chileense jagers, kelpganzen, dolfijnenmeeuwen, adelaars en zelfs af en toe een Andescondor. Is het zien van de pinguïns een belangrijk aspect van uw reis? Boek deze cruise dan tussen oktober en maart. In september en april leven de pinguïns elders en maakt u in plaats daarvan een prachtige wandeling naar een gletsjer in de nabijgelegen adembenemende Brookes Bay.

DAG 3 – GLACIER ALLEY
U vaart ’s nachts rond het westelijke uiteinde van Tierra del Fuego via het zeer smalle Kanaal van Gabriël, Magdalena Channel en Cockburn Channel. Na het afgelegen Brecknock Peninsula bevaren te hebben trekt u verder oostwaarts. En zo komt u het Beagle kanaal weer binnen. Tegen de ochtend arriveert u in Pia Fjord, waar u aan boord stapt van de Zodiacs voor een uitstap die langs de kust naar de Pia-gletsjer voert. U maakt een korte wandeling om het panoramische uitzicht te bewonderen op de spectaculaire gletsjer. Deze strekt zich uit van de bergtoppen tot aan de zee. Als u de uitdaging aandurft kunt u ook een veel moeilijkere wandeling maken. Deze voert u door een stuwwal van de oude Pia-gletsjer.

Niemand weet met zekerheid hoe de kolossale massa sneeuw en ijs zijn vrouwelijke bijnaam kreeg, maar volgens één theorie is het genoemd naar prinses Maria Pia van Savoye (1847-1911), dochter van een Italiaanse koning. Terug aan boord van het schip vaart u naar het oosten langs het Beagle kanaal door een gebied dat Glacier Alley wordt genoemd. Zijn naam doet eer aan de passage. Hier ziet u een aantal indrukwekkende gletsjers die water afvoeren naar het Darwin gebergte en de Darwin-ijslaag aan de noordkust. De meesten zijn vernoemd naar Europese landen – Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

DAG 4 – MAGELANNWOUD
In de vroege ochtend vaart u door het smalle Murray Channel tussen Navarino en Hoste Islands. Hier wordt het anker uitgegooid bij de historische Wulaia Bay. Eén van de weinige plekken in de archipel waar de menselijke geschiedenis net zo boeiend is als de natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was het de locatie van één van de grootste Yámana aboriginal nederzettingen in de regio. De baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door Captain FitzRoy in de jaren 1830 tijdens hun reizen op de HMS Beagle. Dit gebied staat ook bekend om zijn betoverende schoonheid en dramatische geografie.

Na een museumbezoek in een oud radiostation heeft u 3 mogelijkheden. Dit zijn allen wandelingen maar met verschillende moeilijkheidsgraden. U trekt in het beboste gebergte achter de baai. Laat u betoveren door het Magellan-woud van lengas, coigües, canelo’s, varens en andere endemische fauna. En vanaf het panoramisch uitkijkpunt heeft u een adembenemend uitzicht over de baai. Laat voordat u Wulaia Bay verlaat iets achter in het houten postvat in het museum. Brieven of ansichtkaarten bedoeld om door toekomstige reizigers met de hand te worden afgeleverd. Een oude zeevaarttraditie nieuw leven ingeblazen.

KAAP HOORN
U vaart over Nassau Bay naar de afgelegen archipel met het Cape Horn National Park. Als het weer en de zee het toelaten, gaat u aan wal op het winderige eiland dat de legendarische Kaap Hoorn (Cabo de Hornos) herbergt. Ontdekt in 1616 door een Nederlandse maritieme expeditie. En vernoemd naar de stad Hoorn in West-Friesland. Kaap Hoorn is een steile 425 meter hoge rotsachtige kaap die uitkijkt over de turbulente wateren van de Drake Passage. Gedurende vele jaren was dit de enige navigatie route tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. En het werd vaak het “einde van de aarde” genoemd. Het park werd uitgeroepen tot World Biosphere Reserve door UNESCO in 2005. De Chileense marine onderhoudt de permanente vuurtoren op het eiland, bemand door een lichtwaker en zijn familie, evenals de kleine Stella Maris-kapel en het moderne Kaap Hoorn Monument.

DAG 5 – USHUAIA
U vaart naar de Argentijnse wateren en er wordt aangemeerd in Ushuaia, ’s werelds zuidelijkste stad. Tussen 8.30 en 9.30 uur komt u aan. Dit markeert het einde van uw cruise. Een prachtige afsluiter van uw reis door Argentinië of wellicht het magnifieke begin van uw reis. Wij kunnen tevens uw reis door Argentinië prachtig samenstellen. U vindt onze inspiratiereizen onder bestemmingen, Argentinië.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1169,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Accommodatie
 • Zeetransport
 • Alle maaltijden
 • Open bar inclusief alcoholische dranken
 • Entertainment aan boord
 • Excursies zoals vermeld in het programma

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (indien gewenst is dat mogelijk)
 • Optionele excursies en vervoer
 • Entree National Park
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Argentinië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

PATAGONISCHE-ONTDEKKER

INSPIRATIEREIS “PATAGONISCHE ONTDEKKER”

Reis per luxe cruise van Ushuaia naar Punta Arenas. Maak betoverende wandelingen en leer alles over de flora en fauna van dit schitterende gebied.

DANS-DE-TANGO-IN-BUENOS-AIRES

DANS DE TANGO IN BUENOS AIRES

Geniet van de diverse plekjes die te vinden zijn in deze bruisende stad en dans de tango van uw leven.

DE-ÉCHTE-SMAAK-VAN-ARGENTINIË

“INSPIRATIEREIS” DE ÉCHTE SMAAK VAN ARGENTINIË

Proef de meest authentieke Argentijnse wijnen en geniet van traditionele gerechten. Reis door het landschap en ontdek uw favoriete plekje in Argentinië!

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Argentinie

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.