pinguïns

INSPIRATIEREIS  “GAUCHO’S, GLETSJERS EN PINGUÏNS” 7 DAGEN

INSPIRATIEREIS  “GAUCHO’S, GLETSJERS EN PINGUÏNS” 7 DAGEN

Ontdek het charmante Porvenir met haar gebied vol koningspinguïns en boeiende geschiedenis. Neem deel aan de “Gaucho Experience” en maak prachtige plaatjes van het Fagnanomeer, het grootste zoetwatermeer van het eiland! En stap daarna op een spectaculaire cruise dwars door Patagonië, waarbij u betoverende uitzichten van de gletsjers aanschouwt.

DAG 1 – PUNTA ARENAS
Nadat u warm bent verwelkomt door uw chauffeur van de transfer wordt u naar u uw hotel gebracht. Gelegen in de binnenstad waardoor u in de resterende tijd de stad kunt verkennen, voordat u de volgende dag aan uw cruise begint.

DAG 2 – PORVENIR EN KONINGSPINGUINS
U begint uw reis vroeg in ochtend waar u met de veerboot de straat van Magellan oversteekt naar het dorpje Porvenir op de noordelijke kust van Tierra del Fuego. Afhankelijk van het weer bent u 2 tot 4 uurtjes onderweg wanneer u het dorp bereikt. Stammend uit de jaren van 1880 is Porvenir een charmant dorp waar destijds Kroatische immigranten voor korte tijd verbleven tijdens een lokale goudkoorts. Maak kennis met 600-jaar oude Selk‘nam mummies in het kleinschalige Museo de Tierra del Fuego en tuur in de Patagonische historie.

Over de kust reist u ter land langs de noordelijke kust van de nutteloze baai, Bahía Inútil. Zij kreeg deze ongelukkige naam van de Britse zee kapitein Phillip Parker King, die hier zowel geen verankeringspunt als schuilplek als voordeel voor het navigeren vond in de jaren van 1820. Koningspinguïns hebben hier hun thuis gevonden bij de getijdenstroming van de baai’s oostelijke extreem. Zo’n 100 pinguïns verblijven beschermt en begrensd in een klein privé reservaat, Parque Pingüino Rey. Een goed gemarkeerd pad leidt u naar de kust, waar u uitzicht heeft over het nestgebied. Hier vlakbij brengt u een bezoekje aan Estancia Caleta Josefina, een winderige pioniersbegraafplaats. Hier zijn voormalig Schotse kolonisten begraven waarvan sommige omgebracht zijn door Indiërs.

In de industriële hub van Tierra del Fuego, Rio Grande is schapenhouderij samen met energiewinning en fabrieken tot bloei gekomen. U vindt hier een grote militaire basis, met velen monumenten langs de kustlijn die het feit doen herdenken dat Rio Grande zich tevens heeft bevonden in de Argentijnse militaire tijd voor de Malvinas oorlog.

DAG 3 – GAUCHOS EN USHUAIA
Een uitnodige dag met een dynamisch begin. Uw ervaart de “gaucho experience” op een “asado” in Patagonische stijl in Estancia Las Hijas. Vervolgens verlaat u de Pampa regio voor het mystieke Magelhaense woud met haar besneeuwde bergtoppen te zien in de verte. Kuddes guanaco’s grazen op hun gemakje in de weilanden langs de weg. Een korte stop in het dorpje Tolhuin geeft u een adembenemend uitzicht over het Fagnanomeer, het grootste zoetwatermeer van het eiland. Geniet van uw tijd in het legendarische Panadería La Unión met haar overheerlijke pasteitjes. U rijdt vervolgens verder door het zuidelijkste gedeelt van de Andes om uiteindelijk aan te komen in Ushuaia, waar u aan boord stapt van de magische expeditie cruise richting de gletsjers.

DAG 4 – KAAP HOORN EN WULAIA BAY
U vaart over Nassau Bay naar de afgelegen archipel met het Cape Horn National Park. Als het weer en de zee het toelaten, gaat u aan wal op het winderige eiland dat de legendarische Kaap Hoorn (Cabo de Hornos) herbergt. Ontdekt in 1616 door een Nederlandse maritieme expeditie. En vernoemd naar de stad Hoorn in West-Friesland. Kaap Hoorn is een steile 425 meter hoge rotsachtige kaap die uitkijkt over de turbulente wateren van de Drake Passage. Gedurende vele jaren was dit de enige navigatie route tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. En het werd vaak het “einde van de aarde” genoemd. Het park werd uitgeroepen tot World Biosphere Reserve door UNESCO in 2005. De Chileense marine onderhoudt de permanente vuurtoren op het eiland, bemand door een lichtwaker en zijn familie, evenals de kleine Stella Maris-kapel en het moderne Kaap Hoorn Monument.

Terug over Nassau Bay wordt het anker uitgegooid bij het historische Wulaia Bay. Eén van de weinige plekken in de archipel waar de menselijke geschiedenis net zo boeiend is als de natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was het de locatie van een van de grootste Yámana aboriginal nederzettingen in de regio. De baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door Captain FitzRoy in de jaren 1830 tijdens hun reizen op de HMS Beagle. Dit gebied staat ook bekend om zijn betoverende schoonheid en dramatische geografie. Na een museumbezoek in een oud radiostation heeft u 3 mogelijkheden. Dit zijn allen wandelingen maar met verschillende moeilijkheidsgraden. U trekt in het beboste gebergte achter de baai. Laat u betoveren door het Magellan-woud van lengas, coigües, canelo’s, varens en andere endemische fauna. En vanaf het panoramisch uitkijkpunt heeft u een adembenemend uitzicht over de baai.

DAG 5 – PIA GLETSJER EN GARIBALDI GLETSJER
U vaart ’s nachts rond het westelijke uiteinde van Tierra del Fuego via het zeer smalle Kanaal van Gabriël, Magdalena Channel en Cockburn Channel. Na het afgelegen Brecknock Peninsula bevaren te hebben trekt u verder oostwaarts. En zo komt u het Beagle-kanaal weer binnen. Tegen de ochtend arriveert u in Pia Fjord. Waar u aan boord stapt van de Zodiacs voor een uitstap die langs de kust naar de Pia-gletsjer voert. U maakt korte wandeling om een panoramisch uitzicht te krijgen op de spectaculaire gletsjer. Deze strekt zich uit van de bergtoppen tot aan de zee. Als u de uitdaging aandurft kunt u ook een veel moeilijkere wandeling maken. Deze voert u door een stuwwal van de oude Pia-gletsjer.
Niemand weet met zekerheid hoe de kolossale massa sneeuw en ijs zijn vrouwelijke bijnaam kreeg, maar volgens één theorie is het genoemd naar prinses Maria Pia van Savoye (1847-1911), dochter van een Italiaanse koning.

U wordt meegevoerd door het Beagle-kanaal waar het anker bij de Garibaldi-gletsjer wordt uitgegooid. Deze gletsjer is een zeer bijzondere omdat hij als één van de weinigen steeds groter wordt in plaats van kleiner. U stapt aan wal voor zware maar betoverende wandeling. Deze leidt u langs een waterval en torenhoge muren mos naar spectaculaire uitzichten over de gletsjer. De wandeling is niet weggelegd voor iedereen met haar steile hellingen en verwaarloosde parcoursen. Mocht u slecht ter been zijn, maakt u zich geen zorgen. De kapitein zet zijn boeg naar de stralende hemelsblauwe Garibaldi-gletsjer zodat ook u van de panoramische uitzichten kunt genieten vanaf het bovenste dek.

DAG 6 – ÁGUILA GLETSJER EN CONDOR GLETSJER
In de vroege ochtend vaart u door Cockburn Channel en betreedt u Agostini Sound. Mogelijk ziet u de gletsjers die afdalen vanuit het midden van het Darwin gebergte. U stapt van boord om een ontspannende wandeling te maken rond de lagune, gevormd door het smelten van de Águila-gletsjer. Laat u meevoeren door de schittering van het uitzicht. Via Zodiac komt u dichterbij de Condor-gletsjer waar u hoopvol de Andes-condors ziet mits u geluk heeft.

DAG 7 – MAGDALENA ISLAND
Merk op dat u ’s nachts bent meegevoerd naar de Straat van Magellan. Het anker wordt uitgegooid voor het eiland Magdalena, ongeveer halverwege tussen Tierra del Fuego en het Chileense vasteland. Gekroond door een opvallende vuurtoren was het eiland een essentiële bron van benodigdheden voor zeevaarders en ontdekkingsreizigers. Hedendaags wordt eiland bewoond door een immense kolonie Magelhaense pinguïns. Met goed weer betreed u het eiland en wandelt u langs de duizenden pinguïns naar klein museumpje ondergebracht is in de oude vuurtoren uit 1902. Veel andere vogelsoorten komen ook vaak voor in het gebied, waaronder aalscholvers, scholeksters, Chileense jagers, kelpganzen, dolfijnenmeeuwen, adelaars en zelfs af en toe een Andescondor. Is het zien van de pinguïns een belangrijk aspect van uw reis. Boek deze cruise dan tussen oktober en maart. In september en april leven de pinguïns elders en stapt u aan boort van Zodiacs om op Marta Island de Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen te zien. U vaart naar de Argentijnse wateren en er wordt aangemeerd in Punta Arenas. Om 11.30 uur komt u aan. Dit markeert het einde van uw cruise. Een prachtige afsluiter van uw reis door Argentinië of wellicht het magnifieke begin van uw reis.

Wij kunnen tevens uw verdere reis door Argentinië prachtig samenstellen. U vindt onze inspiratiereizen onder bestemmingen, Argentinië.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €2166,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Accommodatie
 • Zeetransport
 • Alle maaltijden
 • Open bar inclusief alcoholische dranken
 • Entertainment aan boord
 • Excursies zoals vermeld in het programma

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (indien gewenst is dat mogelijk)
 • Optionele excursies en vervoer
 • Entree National Park
 • Overige Entrees
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Argentinië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Bahia Bustamante

PATAGONIË EN PINGUÏNS

Rij dwars door Patagonië langs de sprankelende kusten en het passievolle binnenland. Ontmoet echte pinguïns en geniet van verrukkelijke maaltijden.

DE-ÉCHTE-SMAAK-VAN-ARGENTINIË

“INSPIRATIEREIS” DE ÉCHTE SMAAK VAN ARGENTINIË

Proef de meest authentieke Argentijnse wijnen en geniet van traditionele gerechten. Reis door het landschap en ontdek uw favoriete plekje in Argentinië!

Tierra del Fuego

INSPIRATIEREIS “DE FJORDEN VAN TIERRA DEL FUEGO”

Reis per luxe cruise van Punta Arenas naar Ushuaia. Trek door het gebergte van de gletsjers en spot de penguïns die in het gebied leven!

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Zeehond

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.