INSPIRATIEREIS-PATAGONIË-PATAGONISCHE-ONTDEKKER

INSPIRATIEREIS PATAGONIË “PATAGONISCHE ONTDEKKER” 5 DAGEN

INSPIRATIEREIS PATAGONIË “PATAGONISCHE ONTDEKKER” 5 DAGEN

Een spectaculaire cruise door Patagonië van Ushuaia naar Punta Arenas. Zet voet op Kaap Hoorn en vaar door Wulaie Bay. Maak betoverende wandelingen en aanschouw de stralend hemelsblauwe Garibaldi gletsjer.

DAG 1 – MURRAY CHANNEL
Nadat u bent opgestapt geniet u van een verwelkomende toast en introduceren de kapitein en de bemanning zich om hierna te vertrekken. Uw cruise naar één van de verste uithoeken van de planeet Aarde vertrekt. Tijdens uw nachtrust doorreist u onopgemerkt het Beagle kanaal en steekt u van Argentijnse wateren over naar Chileense wateren. De twinkelende lichtjes van Ushuaia verdwijnen geleidelijk in de verte als u het smalle Murray kanaal tussen Navarino en de Hoste Islands binnenkomt.

DAG 2 – KAAP HOORN EN WULAIE BAY
U vaart over Nassau Bay naar de afgelegen archipel met het Cape Horn National Park. Als het weer en de zee het toelaten, gaat u aan wal op het winderige eiland dat de legendarische Kaap Hoorn (Cabo de Hornos) herbergt. Ontdekt in 1616 door een Nederlandse maritieme expeditie. En vernoemd naar de stad Hoorn in West-Friesland. Kaap Hoorn is een steile 425 meter hoge rotsachtige kaap die uitkijkt over de turbulente wateren van de Drake Passage. Gedurende vele jaren was dit de enige navigatie route tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. En het werd vaak het “einde van de aarde” genoemd. Het park werd uitgeroepen tot World Biosphere Reserve door UNESCO in 2005. De Chileense marine onderhoudt de permanente vuurtoren op het eiland, bemand door een lichtwaker en zijn familie, evenals de kleine Stella Maris kapel en het moderne Kaap Hoorn Monument.

Terug in Murray Channel wordt het anker uitgegooid bij de historische Wulaia Bay. Eén van de weinige plekken in de archipel waar de menselijke geschiedenis net zo boeiend is als de natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was het de locatie van een van de grootste Yámana aboriginal nederzettingen in de regio. De baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door Captain FitzRoy in de jaren 1830 tijdens hun reizen op de HMS Beagle. Dit gebied staat ook bekend om zijn betoverende schoonheid en dramatische geografie. Na een museumbezoek in een oud radiostation heeft u 3 mogelijkheden. Dit zijn allen wandelingen maar met verschillende moeilijkheidsgraden. U trekt in het beboste gebergte achter de baai. Laat u betoveren door het Magellan woud van lengas, coigües, canelo’s, varens en andere endemische fauna. En vanaf het panoramisch uitkijkpunt heeft u een adembenemend uitzicht over de baai. Laat voordat u Wulaia Bay verlaat iets achter in het houten postvat in het museum. Brieven of ansichtkaarten bedoeld om door toekomstige reizigers met de hand te worden afgeleverd. Een oude zeevaarttraditie nieuw leven ingeblazen.

DAG 3 – PIA GLACIER EN GARIBALDI GLACIER
Nadat u afgemeerd bent van Wulaia Bay vervolgt u uw weg naar het Beagle kanaal en vaart u westwaarts langs de zuidelijke rand van Tierra del Fuego naar een deel van het Nationaal Park Alberto de Agostini genaamd Glacier Alley of Avenue of the Glaciers. Hier ziet u een aantal indrukwekkende gletsjers die water afvoeren naar het Darwin gebergte en de Darwin-ijslaag aan de noordkust. De meesten zijn vernoemd naar Europese landen – Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk. U stapt aan boord van de Zodiacs voor een uitstap die langs de kust naar de Pia-gletsjer voert. U maakt een korte wandeling om het panoramische uitzicht te bewonderen op de spectaculaire gletsjer. Deze strekt zich uit van de bergtoppen tot aan de zee. Als u de uitdaging aandurft kunt u ook een veel moeilijkere wandeling maken. Deze voert u door een stuwwal van de oude Pia-gletsjer. Niemand weet met zekerheid hoe de kolossale massa sneeuw en ijs zijn vrouwelijke bijnaam kreeg, maar volgens één theorie is het genoemd naar prinses Maria Pia van Savoye (1847-1911), dochter van een Italiaanse koning.

U wordt meegevoerd door het Beagle kanaal waar het anker bij de Garibaldi gletsjer wordt uitgegooid. Deze gletsjer is een zeer bijzondere omdat hij als één van de weinigen steeds groter wordt in plaats van kleiner. U stapt aan wal voor een zware maar betoverende wandeling. Deze leidt u langs een waterval en torenhoge muren mos naar spectaculaire uitzichten over de gletsjer. De wandeling is niet weggelegd voor iedereen met haar steile hellingen en verwaarloosde parcoursen. Mocht u slecht ter been zijn, maakt u zich geen zorgen. De kapitein zet zijn boeg naar de stralende hemelsblauwe Garibaldi gletsjer zodat ook u van de panoramische uitzichten kunt genieten vanaf het bovenste dek.

DAG 4 – AGOSTINI SOUND EN DE ÁGUILLA
In de vroege ochtend vaart u door Cockburn Channel en betreedt u Agostini Sound. Mogelijk ziet u de gletsjers die afdalen vanuit het midden van het Darwin gebergte. U stapt van boord om een ontspannende wandeling te maken rond de lagune, gevormd door het smelten van de Águila gletsjer. Laat u meevoeren door de schittering van het uitzicht. Via Zodiac komt u dichterbij de Condor gletsjer waar u hoopvol de Andes condors ziet mits u geluk heeft.

DAG 5 – MAGDALENA ISLAND EN PUNTA ARENAS
Het anker wordt uitgegooid voor het eiland Magdalena, ongeveer halverwege tussen Tierra del Fuego en het Chileense vasteland. Gekroond door een opvallende vuurtoren was het eiland een essentiële bron van benodigdheden voor zeevaarders en ontdekkingsreizigers. Hedendaags wordt het eiland bewoond door een immense kolonie Magelhaense pinguïns. Met goed weer betreed u het eiland en wandelt u langs de duizenden pinguïns naar een klein museumpje ondergebracht in de oude vuurtoren uit 1902. Andere vogelsoorten komen ook vaak voor in het gebied, waaronder aalscholvers, scholeksters, Chileense jagers, kelpganzen, dolfijnenmeeuwen, adelaars en zelfs af en toe een Andescondor. Is het zien van de pinguïns een belangrijk aspect van uw reis? Boek deze cruise dan tussen oktober en maart. In september en april leven de pinguïns elders en stapt u aan boort van Zodiacs om op Marta Island de Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen te zien. U vaart naar de Argentijnse wateren en er wordt aangemeerd in Punta Arenas. Om 11.30 uur komt u aan. Dit markeert het einde van uw cruise. Een prachtige afsluiter van uw reis door Argentinië of wellicht het magnifieke begin van uw reis.

Wij kunnen tevens uw reis door Argentinië prachtig samenstellen. U vindt onze inspiratiereizen onder bestemmingen, Argentinië.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1169,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Accommodatie
 • Zeetransport
 • Alle maaltijden
 • Open bar inclusief alcoholische dranken
 • Entertainment aan boord
 • Excursies zoals vermeld in het programma

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (indien gewenst is dat mogelijk)
 • Optionele excursies en vervoer
 • Entree National Park
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Argentinië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Tierra del Fuego

INSPIRATIEREIS “DE FJORDEN VAN TIERRA DEL FUEGO”

Reis per luxe cruise van Punta Arenas naar Ushuaia. Trek door het gebergte van de gletsjers en spot de penguïns die in het gebied leven!

DE-ÉCHTE-SMAAK-VAN-ARGENTINIË

“INSPIRATIEREIS” DE ÉCHTE SMAAK VAN ARGENTINIË

Proef de meest authentieke Argentijnse wijnen en geniet van traditionele gerechten. Reis door het landschap en ontdek uw favoriete plekje in Argentinië!

DANS-DE-TANGO-IN-BUENOS-AIRES

DANS DE TANGO IN BUENOS AIRES

Geniet van de diverse plekjes die te vinden zijn in deze bruisende stad en dans de tango van uw leven.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Zeehond

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.