Bahia Bustamante

SELF-DRIVE “PATAGONIË EN PINGUÏNS” 11 DAGEN

SELF-DRIVE “PATAGONIË EN PINGUÏNS” 11 DAGEN

Kom dichterbij pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en zeeolifanten! Wandel langs de mooiste natuurplekjes en waan u in een waar paradijs van flora en fauna in Bahia Bustamante. Dwaal door Buenos Aires en voel u thuis in El Pedral met haar Normandische lodge. Kom in exclusief contact met de natuur en ervaar momenten om nooit te vergeten.

DAG 1 – BUENOS AIRES
Welkom in Argentinië! U wordt ontvangen door uw gids en privéchauffeur waarna u naar uw hotel gebracht wordt. Hierna gaat u op pad door Buenos Aires.

DAG 2 – BUENOS AIRES EN EEN BEZOEK AAN DE STAD
Na uw ontbijt vertrekt u met uw gids naar de mooiste plekjes van de stad. U wandelt naar “May Square”, de site van belangrijkste historische gebeurtenissen en waar hun hoofdrolspelers geschiedenis hebben geschreven. Laat u verwonderen door de meest prachtige, koloniale gebouwen. Geniet van Avenue May en struin door de oudste woonwijk van Buenos Aires: San Telmo. Loop langs de geplaveide straatjes en ontdek de antiekwinkeltjes en pittoreske gebouwen. Leef en voel de originele Tango in de buurt van La Boca: loop langs “Caminito Street” en aanschouw de mooiste dansen. Bekijk hierna het mythische voetbalstadion van Boca Juniors en maak een ritje langs ‘Madero Port’ en zijn exclusieve dokken, vol met uitstekende restaurants en grote kantoorgebouwen. Rijd door de wijk Retiro en ga verder naar Palermo en zijn meest exclusieve woonwijk voordat u bij Recoleta aankomt. Eenmaal daar ontdekt u de laatste rustplaats van Eva Peron, “Evita”, en dwaalt u door de Recoleta-begraafplaats waar ze te vinden is. De namiddag besteedt u op uw gemak.

DAG 3 – TRELEW EN BAHIA BUSTAMANTE
Vanaf Buenos Aires vliegt u naar Comodoro Rivadavia. Bij aankomst haalt u uw auto op bij het autoverhuurkantoor op het vliegveld, waarna u naar het zuiden rijdt op National Route #3 tot u uw hotel heeft bereikt.

DAG 4 EN 5 – BAHIA BUSTAMANTE
Bahia Bustamante is een paradijs dat wacht om ontdekt te worden. Van haar prachtige stranden van wit zand en kristalhelder water omlijst door donkerrode rotsen die het binnenland in reiken tot zijn maanlandschappen van grote woestijnen. Het is een marien en aards paradijs dat wordt bewoond door een groot aantal vogels en zoogdieren. De activiteiten in het gebied worden dagelijks bepaald, rekening houdend met de staat van het getij en het weer. Vandaag en morgen heeft u de keuze uit een aantal activiteiten. U kunt gaan zeilen in de Malaspina baai om vogels en zeeleeuwen te spotten of een bezoek te brengen aan het versteende woud. Verken het schiereiland Gravina of bezoek een typische Patagonische ranch met hands-on ervaring in het werk. Wandel naar de Aristizabal vuurtoren op het Penguin eiland. Neem een kijkje in de zeewierindustrie, maak rustgevende wandelingen of ga mountainbiken. Optioneel kunt u tevens uitstapjes te paard en in kajaks maken.

DAG 6 – BAHIA BUSTAMANTE EN EL PEDRAL LODGE
Na het ontbijt neemt u National Route #3 in de noordelijke richting. Bezoek Punta Tombo, het grootste Magelhaenpinguïn reservaat in Latijns-Amerika! Later bereikt u Punta Ninfas, waar zich de El Pedral Lodge bevindt. Dankzij de bevoorrechte locatie is El Pedral een ideale plek om de uitstekende fauna te ervaren in exclusief contact met de natuur. Een Normandisch huis uit de 19e eeuw, beschermd tegen de harde wind door een dicht bos van cipressen en tamarisken, laat u het authentieke leven van een local ervaren. Het behoudt de Patagonische sfeer. Rustiek, maar toch verfijnd, warm en vriendelijk. Zelfgemaakte maaltijden zorgen ervoor dat u zich thuis voelt. Dit is de ideale plek om te ontspannen aan het einde van de dag. U vindt hier alles op één plek. Walvissen, orka’s, pinguïns, zeeolifanten en zeeleeuwen.

DAG 7 – EL PEDRAL LODGE
U begint de dag met een bezoek aan Punta Ninfas, waar u de zeeolifanten en pinguïns observeert. De stranden aan de voet van de kliffen, die zich uitstrekken van El Pedral tot Punta Ninfas, zijn door zeeolifanten als hun thuis verkozen. In september beginnen mannetjes te arriveren, waarnaar zij hun territorium markeren en hun harem vormen. In kleine groepen zijn ze het hele jaar door te zien. De wandeling is traag, vanwege het type land, maar het is het zeker waard. Afhankelijk van de tijd van het jaar ziet u zuidkapers (van augustus tot november), orka’s (meestal in november) en vele soorten zeevogels. Het is belangrijk om de zeeolifanten niet lastig te vallen. Hurk naar beneden als u ze nadert, zodat ze zich niet aangevallen voelen. Als u de vuurtoren heeft bereikt wordt u per pick-up truck teruggebracht naar de lodge.

DAG 8 – EL PEDRAL EN PUERTO MADRYN
Vandaag stapt u de auto in en rijdt u naar Puerto Madryn. 70 kilometer verder komt u aan in de stad en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Pak deze kans om de stad alvast te verkennen of ontspan in uw hotel.

DAG 9 – PUERTO MADRYN EN PENINSULA VALDES
Na het ontbijt rijdt u naar Peninsula Valdes. Dit werelderfgoed heeft door haar enorme omvang veel verschillende unieke soorten aan flora en fauna die hier de ideale leefomstandigheden hebben om zich te ontwikkelen. Tijdens een bezoek aan het “centre of Interpretation Istmo Carlos Ameghino” komt u meer te weten over de fauna, flora en geologie van het schiereiland. Wandel ook vooral naar het uitkijkpunt, waar u de Golfo Nuevo, San José en het Vogels Eiland kunt observeren. In de middag kunt u naar verschillende plekken rijden. Bij Caleta Valdés, Punta Cantor en Punta Norte ziet u zeeolifanten, pinguïns en zeeleeuwen. Er is tevens de mogelijkheid om orka’s te zien bij Punta Norte, die tijdens de maanden maart en april hier verblijven. Dit is ook mogelijk in Caleta Valdés in september, maar met minder frequentie.

DAG 10 PUERTO MADRYN – TRELEW – BUENOS AIRES
Voor uw vlucht terug naar Buenos Aires rijdt u naar Trelew, 67 kilometer vanaf Puerto Madryn. Nadat u bent aangekomen in Buenos Aires heeft u de rest van de dag vrij. Maak gebruik van de gelegenheid om uw favoriete plekjes weder te bezoeken, souvenirs voor vrienden en familie te kopen of goed uit te rusten voor uw vlucht terug naar huis de volgende dag.

DAG 11 – BUENOS AIRES
Nadat u bent afgezet op het vliegveld vliegt u terug naar Nederland met fantastische ervaringen en magnifieke verhalen.

U kunt deze reis tevens met privéchauffeur boeken. Informeer naar de voorwaarden wij helpen u graag!

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1768,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 of 5 sterren accommodaties
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden
 • Ontbijt zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Argentinië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

DE-ÉCHTE-SMAAK-VAN-ARGENTINIË

WIJNREIS “DE ÉCHTE SMAAK VAN ARGENTINIË”

Slinger door Argentinië van plek tot plek om de beste wijn te proeven die er in het land te vinden is. Wijnkenner of niet, wie van wijn houdt moet dit zeker eens gedaan hebben!

Tierra del Fuego

INSPIRATIEREIS “DE FJORDEN VAN TIERRA DEL FUEGO”

Reis per luxe cruise van Punta Arenas naar Ushuaia. Trek door het gebergte van de gletsjers en spot de penguïns die in het gebied leven!

INSPIRATIEREIS-PATAGONIË-PATAGONISCHE-ONTDEKKER

INSPIRATIEREIS “PATAGONISCHE ONTDEKKER”

Reis per luxe cruise van Ushuaia naar Punta Arenas. Maak betoverende wandelingen en leer alles over de flora en fauna van dit schitterende gebied.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Wiijngaard

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.