Karavanserai

EEN OVERWELDIGENDE REIS DOOR DE KARAVANSERAI WOESTIJN

EEN OVERWELDIGENDE REIS DOOR DE KARAVANSERAI WOESTIJN

Uniek in uw Iran reis. Reis door de woestijn en overnacht in een Karavanserai! Beleef hoe het is om te leven in deze vruchteloze omgeving en maak kennis met de wijze manier van leven van de woestijnbewoners.

DAG 1 – YAZD
In de ochtend begint u in Yazd met het bezichtigen van de stad. Deze stad is het historische centrum van het zoroastrianisme, een oude Iraanse religie. U maakt een bezoek aan de beroemde vuurtempel Atash Behram en de eeuwenoude torens van stilte. In de resterende tijd heeft u de mogelijkheid zelf de stad te verkennen. Maak bijvoorbeeld een bezoek aan de magnifieke Dolat Abad garden tuin, met haar unieke wind toren.

DAG 2 – EEN RIT DOOR DE WOESTIJN
Na de lunch vervolgd u uw weg en maakt een fenomenale rit dwars door de woestijn en haar pure schoonheid. U maakt een stop bij het Narin Kasteel, het karavanserai complex in Meybod. Dit complex is hedendaags niet meer in gebruik, maar laat u goed zien hoe men vroeger leefde in de woestijn. Het complex is naar vermoeden wel 7000 jaar oud! Uw vervolgd u dynamische woestijnreis naar de Zein-o-din Karavanserai. Deze karavanserai is volledig gerenoveerd tot een hotel en geeft u de unieke sfeer van het leven in de woestijn.

DAG 3 – NAIN
De volgende dag vertrekt u ’s ochtends richting Isfahan. Onderweg bezoekt u nog het kleine dorpje Nain, bekend om haar prachtige tapijten. Tevens vind u hier één van de oudste en mooiste moskeeën van Iran voordat u uw reis voortzet om in de avond in Isfahan aan te komen.

DAG 4 EN 5 – ISAFAHAN VERKENNEN
Eén van Iran’s mooiste bestemmingen, Isfahan, is soms ook wel bekend als Nesf-e Jahan, wat de betekenis “de halve wereld” kent. Deze stad is gezegend met veel van het Iran’s mooiste architectuur, waar men zeer trots op is. Gedurende deze twee dagen verkend u de stad en zult u genieten van de prachtige gebouwen. Wandel over het Naqsh-e Jahan plein en door overkoepelde moskeeën en delicate paleizen. Maak uw weg door de 17de-eeuwse bazaar, geliefd door de lokale bevolking. Deze bazaar is een meesterwerk van urban design waar u kleine, bijna boutique-achtige winkeltjes vindt. Maak een bezoekje aan Julfa, de historische Armeense buurt waar u kerken vindt met een distinctieve mix van christelijk symbolen en liturgie en een Iraanse architecturale stijl.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 of 5 sterren accommodaties
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Iran ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Si-o-seh-pol

INSPIRATIEREIS “INDRUKWEKKEND IRAN”

Leer alles over oud Iran en de volkeren die hier vroeger leefden. Een reis boordevol kunst, architectuur en UNESCO werelderfgoederen!

Iran-food

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS VAN IRAN”

Verken de bazaars van Teheran, Isfahan en Fazd. Proef lokale lekkernijen en hoor verhalen van de lokale bevolking.

INSPIRATIEREIS “GRANDEUR VAN IRAN”

Een reis vol historische verhalen over de vroegere hoofdsteden van Iran. prachtige architectuur, majestueuze paleizen en mysterieuze ruïnes.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

iran-bazaar

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.