Shiraz

PRIVÉ RONDREIS IRAN “GRANDEUR VAN IRAN” 15 DAGEN

PRIVÉ RONDREIS IRAN “GRANDEUR VAN IRAN” 15 DAGEN

DAG 1 – TEHERAN
Na een warm welkom reist u met uw Engelstalige gids naar uw luxe boutique hotel. Rust vandaag goed uit of ga alvast op pad en geniet van uw nieuwe omgeving. Uw privé rondreis Iran is begonnen!

DAG 2 – TEHERAN NAAR AHVAZ
Vandaag bezoekt u het nationale museum van Teheran. Hier kunt verscheidene kunstwerken en artefacten zien van het historische Iran en een verbluffende collectie van schatten van het islamitische Iran. U vervolgd uw weg naar het glaswerk- en keramiek museum, waar u prachtig geschilderde borden en kopjes kunt zien. In de middag wandelt u door het 18e-eeuwse en 19e-eewse Golestan Paleis waar u de beroemde pauwentroon kunt zien. Aan het einde van de dag dwaalt u door het tapijtmuseum waar u kunt wegdromen bij de stralende patronen voordat u op het vliegtuig stapt richting Ahvaz.

DAG 3 – AHVAZ
Deze dag gaat u vroeg op pad richting Susa om een bezoek te brengen aan de Chogha-Zanbil Ziggurat, een unieke archeologische plek. Na hier te hebben rondgewandeld bezoekt u Daniel’s Tombe, hier ligt volgens velen profeet Daniel begraven, maar zeker weet niemand het. In Shushtar leert u meer over één van ‘s werelds oudste hydraulisch systeem die door mensen is gebouwd. Een waanzinnige afsluiting van de dag!

DAG 4 – AHVAZ NAAR SHIRAZ
Vroeg in de ochtend vertrekt u richting Shiraz. Onderweg stopt u bij de historische stad van muren, Bishapur. Bewonder hier de uitgehakte sculpturen en ga vervolgens verder op reis. Na een stuk gereden te hebben heeft u de mogelijkheid het Paleis van Ardeshir te verkennen en de bas-reliëfs van de Temple van Anahita onder de loep te nemen. U zult laat in de avond in Shiraz zijn, waar er de volgende dag veel moois op u wacht.

DAG 5 EN 6 – SHIRAZ EN PERSEPOLIS
Deze twee dagen bezoekt u veel pracht en praal. Vandaag maakt u schitterende wandeling door een paar van Shiraz’s legendarische tuinen. Hierna laat uw gids u de tombes van Hafiz en Saadi zien, grootse Iraanse dichters. U leert niet alleen meer over hun leven, maar krijgt ook een paar prachtige gedichten te horen. In de middag heeft u alle tijd om in de beroemde overdekte bazaar te winkelen. Jurken, tapijten, potten en pannen, u heeft een overvloed aan keuze. Tevens wandelt u naar de 19de-eeuwse Nasir al-molk moskee, waar u het magnifieke tegelwerk kunt bewonderen. U eindigt de dag met een bezoek aan de Vakil Moskee waar u ook een badhuis vindt. De volgende morgen gaat u op een dagtrip naar Persepolis. Hier vindt u duizelingwekkende gebouwen met koninklijke decoraties. Waan u tussen majestueuze zuilen, ceremoniële trappen, magische vertrekken en wonderschone bas-reliëfs. De triomfen van het Achaemenidenrijk zijn werkelijk fantastisch! Na dit wonderbaarlijke bezoek vervolgt u uw weg naar de necropolis van Naqsh-e Rostam, de begraafplaats van de koningen van het Achaemenidenrijk. Voordat u terugkeert naar Shiraz bezoekt u de graftombe van Cyrus de grote, de stichter van het Perzische rijk en tevens het belangrijkste monument van Pasargadae.

DAG 7 – SHIRAZ NAAR KERMAN
In de vroege ochtend rijdt u naar Kerman. Tijdens uw reis stopt u in Sarvistan waar u het Sassanid paleis verkent. Dit paleis stamt uit de 5e eeuw en was ooit een residentie of een tempel. Na een luxe picknick rijdt u Neyriz binnen en brengt u een bezoek aan één van Iran’s oudste Moskeeën, de Jame Moskee. In de late avond arriveert u in Kerman, waar u de nacht doorbrengt.

DAG 8 – KERMAN
Vandaag gaat u de 15e-eeuwse Nematollah Vali schrijn bezoeken, het mausoleum van deze mysticus en poëet. Wandel door de Shazdeh tuin, een prachtige traditionele Perzische decoratieve tuin aangelegd in de 19e eeuw. In de namiddag bezoekt u Arg-e Rayen, ook wel het Rayen-kasteel genoemd. Dit kasteel is één van de best onderhouden en meest indrukwekkende kastelen gemaakt van adobe.

DAG 9 – KERMAN NAAR YAZD
Voordat u vanmiddag naar Yazd reist zult u in de ochtend een laatste verkenningstocht door Kerman maken. Laat u verrassen door het Ganjali Khan complex, het enorme 17e-eeuwse plein, een patio van bazaars, een karavanserai, mint, moskeeën en badhuizen.

DAG 10 – YAZD
Yazd is het historische centrum van het zoroastrianisme, een oude Iraanse religie. Breng in de ochtend een bezoek aan de beroemde vuurtempel Atash Behram en de eeuwenoude torens van stilte. In de middag maakt u een wandeling langs alle hoogtepunten van de stad. U komt langs de schitterende vrijdag moskee en het Amir Chachmaq plein en paviljoen. Tot slot wandelt u door de magnifieke Dolat Abad garden tuin, met haar unieke windtoren.

DAG 11 – YAZD NAAR ISFAHAN
In de vroege ochtend vertrekt u richting Isfahan. Aanschouw de fenomenale woestijn en haar schoonheid. U maakt een stop bij het Narin Kasteel, het karavanserai complex in Meybod. Nadat het middaguur is aangebroken verkent u Nain, een klein dorpje bekend om haar prachtige tapijten. Tevens vind u hier één van de oudste en mooiste moskeeën van Iran voordat u uw reis voortzet om in de vroege avond in Isfahan aan te komen.

DAG 12 EN 13 – ISFAHAN
Eén van Iran’s beste bestemmingen, Isfahan, is soms ook wel bekend als Nesf-e Jahan, wat de betekenis “de halve wereld” kent. Deze stad is gezegend met veel van Iran’s mooiste architectuur, waar men zeer trots op is. Gedurende deze twee dagen verkend u de stad en zult u genieten van de prachtige gebouwen. Wandel over het Naqsh-e Jahan plein en door overkoepelde moskeeën en delicate paleizen. Maak uw weg door de 17e-eeuwse bazaar, geliefd door de lokale bevolking. Deze bazaar is een meesterwerk van urban design waar u kleine, bijna boutique-achtige winkeltjes vindt. Breng een bezoekje aan Julfa, de historische Armeense buurt waar u kerken vindt met een distinctieve mix van christelijke symbolen en liturgie en een Iraanse architecturale stijl.

DAG 14 – ISFAHAN NAAR TEHERAN
‘s Ochtends rijdt u naar Teheran en maakt tussendoor een bezoekje aan de historische stad Kashan. Maak hier een prachtige wandeling door de Fin tuin, een klassieke Perzische tuin met geulen met stromend water en schitterende paviljoenen. Na de lunch brengt u uw laatste bezoek van uw reis aan een traditioneel Perzisch ‘palazzo’ dorpshuis en luistert u naar verhalen over het leven van nu en vroeger.

DAG 15 – TEHERAN
Na een kort stukje gelopen te hebben over de loopbrug is het tijd voor afscheid. U vliegt naar huis met fantastische herinneringen en prachtige souvenirs.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €2030,- OP BASIS VAN 4 PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 of 5 sterren accommodaties
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld
 • Entreebewijzen

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Iran ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Iran-food

Inspiratiereis “Highlights van Iran”

Verken de bazaars van Teheran, Isfahan en Fazd. Proef lokale lekkernijen en hoor verhalen van de lokale bevolking.

Si-o-seh-pol

INSPIRATIEREIS “INDRUKWEKKEND Iran”

Leer alles over oud Iran en de volkeren die hier vroeger leefden. Een reis boordevol kunst, architectuur en UNESCO werelderfgoederen!

EEN OVERWELDIGENDE REIS DOOR DE KARAVANSERAI WOESTIJN

Reis door de woestijn en overnacht in een Karavanserai! Beleef hoe het is om te leven in deze vruchteloze omgeving en maak kennis met de wijze manier van leven van de woestijnbewoners.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

iran-bazaar

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.