Shiraz

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS VAN IRAN” 11 DAGEN

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS VAN IRAN” 11 DAGEN

DAG 1 – SHIRAZ
Een warm welkom door uw gids op het vliegveld. Exclusieve reis naar Iran is begonnen! U wordt naar uw sfeervolle 5* hotel gebracht, midden in een levendige wijk van Shiraz, de buurt van de heilige “Quran gate” en dichtbij de prachtige bezienswaardigheden van Shiraz. Maar eerst even relaxen en genieten in uw hotel. In de namiddag gaat u samen met de gids de stad verkennen. Snuif de lokale cultuur op, ruik de heerlijke geuren van EEN stad in het Oosten op de Bazaar vol kleuren en kraampjes. Proef het heerlijke lokale eten en de lekkernijen van Shiraz. U bezoekt het Narenjestan Museum gevestigd in een oud herenhuis en ook de Nasir al-molk Moskee.

DAG 2 – SHIRAZ EN PERSEPOLIS
Vandaag staat het meest indrukwekkende pre-islamitische nederzetting van Iran op het programma: Persepolis. Met zijn verbijsterende kolommen, waanzinnige trappen, kamers en ongelooflijke reliëf structuur, Waarop onder andere het aanbieden van giften aan de Sjah zijn afgebeeld. Ook bezoekt u de de 12 kilometer verderop gelegen archeologische vindplaats Naqsh-e Rostam. Waar vier graven van Achaemenidische vorsten en zes reliëfs uit de tijd van de Sassaniden te zien zijn. U luncht in de buurt van deze prachtige plek. Terug in Shiraz bezoeken we de graftomben van twee grote Iraanse dichters.

DAG 3 – SHIRAZ EN YAZD
Vroeg op pad om één van de oudste verblijven van de Achaemeniden te bezoeken en de graftombe van Cyrus de Grote (de stichter van het Perzische rijk). De Achaemeniden waren zoals bekend, het koningshuis van het Oud-Perzische Rijk. Dan door naar Yazd waar u overnacht op een prachtige oude authentieke locatie op een uur rijden van Yazd.

DAG 4 – YAZD
Na het ontbijt rijdt u door naar Yazd. Deze stad is altijd het centrum van de Zoroastrische cultuur geweest, dus deze dag biedt u: de Vuurtempel en Torens van Stilte, de vrijdagmoskee en het prachtige oude deel van de stad, Dolat Abad Garden met zijn unieke windtoren en het oudste deel van de stad en het Amir Chachmaq-plein.

DAG 5 EN 6 – NAYN EN ZOROASTRAINS PILGRIM PLACE
Twee dagen van rust en genieten. Zodat u even kunt bijkomen van alle indrukken. Op dag 5 brengt u een bezoek aan het nabijgelegen stadje Meybod en het “ Narin Castle”, en ook bezoekt u de indrukwekkende pelgrimsplaats van Zoroastrains. U overnacht in Yazd.

Op dag 6 door mysterieuze woestijnen met verrassende pareltjes van dorpjes, laat u meevoeren en geniet! Hierna reist u van Yazd naar Isfahan en bezoekt u de kleine stad Nayn, welke haar naam aan een van de bekendste en mooiste tapijtsoorten gegeven heeft. Hier vindt u ook een van de eerste en mooiste moskeeën van het land. Erg indrukwekkend! U overnacht in Isfahan.

DAG 7 EN 8 – ISFAHAN
In Isfahan, Nesf-e Jahan (wat halve wereld betekent), de tweede grootste stad van het land, kunt u heerlijk slenteren. Een stad vol architecturale pareltjes en een levendige economie. In twee dagen ziet u alle highlights van de stad, ook is er tijd om te shoppen in de winkelstraten, en uiteraard op de 17-eeuwse bazaar, de vele oude moskeeën, mirakels van ruimte en decoratie! Te genieten van alle kleuren en geuren die dit land brengt!

DAG 9 – TEHERAN
Deze dag vertrekt u vroeg op weg naar Teheran voor uw laatste 2 dagen in dit waanzinnige land. Onderweg bezoekt u de oude stad Kashan met haar klassieke Perzische tuinen (Fin Garden). Vol met bloemen, kleine paviljoenen, traditionele palazzo’s en water. U Kijkt uw ogen uit in dit prachtige landschap. U arriveert laat in de avond in Teheran, tijd voor relaxen en een welverdiend diner

DAG 10 – TEHERAN
De laatste dag alweer. Tijd voor nog een inspirerend moment van kunst en cultuur in het Nationaal Museum. Het ene gedeelte met de verborgen schatten van het oude Iran en het andere gedeelte de waanzinnig waardevolle collectie van de verborgen schatten van islamitisch Iran. Ook bezoekt u het glas- en keramiek museum, de brug en de Bazaar om een complete indruk van Teheran te krijgen in één dag. We eindigen met een afscheidsdiner ten Noorden van Teheran, in de bergen of in “the house of Artists”.

DAG 11 – TEHERAN
Privé transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1325,- OP BASIS VAN 4 PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 of 5 sterren accommodaties
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld
 • Entreebewijzen

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Iran ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

EEN OVERWELDIGENDE REIS DOOR DE KARAVANSERAI WOESTIJN

Reis door de woestijn en overnacht in een Karavanserai! Beleef hoe het is om te leven in deze vruchteloze omgeving en maak kennis met de wijze manier van leven van de woestijnbewoners.

Si-o-seh-pol

Inspiratiereis “Indrukwekkend Iran”

Leer alles over oud Iran en de volkeren die hier vroeger leefden. Een reis boordevol kunst, architectuur en UNESCO werelderfgoederen!

Grandeur van Iran

Een reis vol historische verhalen over de vroegere hoofdsteden van Iran. prachtige architectuur, majestueuze paleizen en mysterieuze ruïnes.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Teheran

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.