Luxe rondreis Iran

INSPIRATIEREIS “INDRUKWEKKEND IRAN” 18 DAGEN

INSPIRATIEREIS “INDRUKWEKKEND IRAN” 18 DAGEN

DAG 1 TEHERAN
Na een warm welkom reist u met uw Engelstalige gids naar uw unieke luxe boutique hotel. Rust vandaag goed uit of ga alvast op pad en geniet van uw nieuwe omgeving.

DAG 2 TEHERAN
Vandaag bezoekt u het nationale museum van Teheran. Hier kunt verscheidene kunstwerken en artefacten zien van het oude historische Iran en een verbluffende collectie aan schatten van het Islamitische Iran. U vervolgd uw weg naar het glaswerk en keramiek museum, waar u de prachtig geschilderde borden en kopjes kunt zien. In de middag wandelt u door het 18de-eewse en 19de-eewse Golestan Paleis waar u de beroemde pauwentroon kunt zien. Aan het einde van de dag dwaalt u door het tapijtmuseum waar u kunt wegdromen in de stralende patronen.

DAG 3 EN 4 SHIRAZ EN PERSEPOLIS
In de ochtend vliegt u naar Shiraz. Deze twee dagen bezoekt u veel moois. Vandaag maakt u een schitterende wandeling door een paar van Shiraz’s legendarische tuinen. Hierna laat uw gids u de tombes van Hafiz en Saadi zien, grootse Iraanse dichters. U leert niet alleen meer over hun leven, maar krijgt ook een paar prachtige gedichten te horen. In de middag heeft u alle tijd om in de beroemde overdekte bazaar te winkelen. Jurken, tapijten, potten en pannen, u heeft een overvloed aan keuze. Tevens wandelt u naar de 19de-eeuwse Nasir al-molk moskee, waar u het magnifieke tegelwerk tot u kunt nemen. U eindigt de dag met een bezoek aan de Vakil Moskee waar u ook een bad complex vindt.
De volgende morgen gaat u op een daguitstap naar Persepolis. Hier vindt u duizelingwekkende gebouwen met koninklijke decoraties. Waan u tussen majestueuze zuilen, ceremoniële trappen, magische vertrekken en wonderschone bas-reliëfs. De triomfen van het Achaemeniden rijk zijn werkelijk fantastisch! Na dit wonderbaarlijke bezoek vervolgd u uw weg naar de necropolis van Naqsh-e Rostam, de begraafplaats van de koningen van het Achaemeniden rijk.

DAG 5 SHIRAZ NAAR YAZD
In de vroege ochtend begint u aan uw reis naar Yazd door de adembenemende landschappen van het robuuste Zagros gebergte. Op de route vindt u Pasargadae, de eerste hoofdstad van Achaemeniden rijk. Hier bezoekt u de graftombe van Cyrus de grote, de stichter van het Perzische rijk. Tevens is dit het belangrijkste monument van Pasargadae. U maakt ook nog een stop in het kleine dorpje Abarkuh, waar u geraffineerde gebouwen vind met vroege islamitische architectuur. Dit dorpje is tevens het thuis van de ongelofelijke Abarkuh Cipres waarvan men gelooft dat de boom meer als 4000 jaren oud is!

DAG 6 YAZD
Yazd is het historische centrum van het zoroastrianisme, een oude Iraanse religie. Maak in de ochtend een bezoek aan de beroemde vuurtempel Atash Behram en de eeuwenoude torens van stilte. In de middag maakt u een wandeling langs alle hoogtepunten van de stad. U komt langs de schitterende vrijdag moskee en het Amir Chachmaq plein en paviljoen. Tot slot wandelt u door de magnifieke Dolat Abad garden tuin, met haar unieke wind toren.

DAG 7 YAZD NAAR ISFAHAN
In de vroege ochtend vertrekt u richting Isfahan. Aanschouw de fenomenale woestijn en haar schoonheid. U maakt een stop bij het Narin Kasteel, het karavanserai complex in Meybod. Nadat het middaguur is aangebroken verkent u Nain, een klein dorpje bekend om haar prachtige tapijten. Tevens vind u hier één van de oudste en mooiste moskeeën van Iran voordat u uw reis voortzet om in de vroege avond in Isfahan te komen.

DAG 8 EN 9 ISFAHAN
Eén van Iran’s beste bestemmingen, Isfahan, is soms ook wel bekend als Nesf-e Jahan, wat de betekenis “de halve wereld” kent. Deze stad is gezegend met veel van het Iran’s mooiste architectuur, waar men zeer trots op is. Gedurende deze twee dagen verkend u de stad en zult u genieten van de prachtige gebouwen. Wandel over het Naqsh-e Jahan plein en door overkoepelde moskeeën en delicate paleizen. Maak uw weg door de 17de-eeuwse bazaar, geliefd door de lokale bevolking. Deze bazaar is een meesterwerk van urban design waar u kleine, bijna boutique-achtige winkeltjes vindt. Maak een bezoekje aan Julfa, de historische Armeense buurt waar u kerken vindt met een distinctieve mix van christelijk symbolen en liturgie en een Iraanse architecturale stijl.

DAG 10 ISFAHAN NAAR KASHAN
In de vroege ochtend rijdt u naar Kashan. Onderweg stopt u om Natanz and Abyaneh te bewonderen. Één van Iran’s oudste en meest pittoreske dorpjes.

DAG 11 KASHAN
vandaag wandelt u door de historische stad Kashan. Maak hier een prachtige wandeling door de Fin tuin, een klassieke Perzische tuin met geulen met stromend water en schitterende paviljoenen. Na de lunch maakt u nog een bezoek aan een traditioneel Perzisch ‘palazzo’ dorpshuis en luistert u naar verhalen over het leven van nu en vroeger.

DAG 12 TEHERAN
‘s Ochtends wandelt u door de stad en gaat op verkenningstocht. U bezoekt het museum van moderne kunst, waar u uzelf laat inspireren door de Iraanse kunst. Hierna gaat u naar the House of Artists, waar zowel traditionele als moderne kunst tentoon wordt gesteld in verschillende exposities. U sluit de dag af met een wandeling over Nature Bridge. Deze brug biedt een prachtig uitzicht over 3 parken vol natuur waaraan de brug haar naam leent en heeft tevens een prijswinnende architectuur.

DAG 13 TEHERAN NAAR RASHT
Vandaag verlaat u Teheran en reist u door naar Rasht. Onderweg bezoekt u het Gilan Rural Heritage Museum en hierna ook nog het Masouleh dorp, een dorp gebouwd tegen de helling van het gebergte. Aangekomen in Rasht zult u genieten van een gastronomisch feestmaal. Rasht is beroemd om haar cuisine en door UNESCO tot ‘Creative City of Gastronomy’ uitgeroepen. Proef zelf de delicate heerlijkheden die men voor u bereid, voordat uw dag tot een einde komt.

DAG 14 RASHT NAAR ARDABIL
In de ochtend begint u reis richting Ardabil. U rijdt over de 258-kilometerlange weg met een prachtig uitzicht gedurende de rit. In Anzali Lagoon maakt u een stop waar u een door de natuur kunt wandelen en de wonder schoonste foto’s kunt maken.

DAG 15 ARDABIL NAAR TABRIZ
‘s Ochtends gaat u op pad naar het magnifieke Sheikh Safi mausoleum complex, het mausoleum is ter ere van soefimeester Safi al-Din door zijn leerlingen opgesteld waarna er later nog meer gebouwen omheen zijn gebouwd. Hierna vervolgd u uw weg naar het mineraalrijke Shorabil meer waar u kunt genieten van de natuur en een wandeling kunt maken voordat u weder op reis gaat richting Tabriz.

DAG 16 TABRIZ
Vandaag heeft u de volle dag voor u zelf om de stad te verkennen. U maakt een prachtige wandeling door de historische Tabriz bazaar, één van de oudste en grootste bazaars van het midden oosten en staat tevens op de lijst van UNESCO. U maak ook een bezoekje aan de blauwe moskee, waar u zich waant in de oosterse versie van blauwe tegeltjes.

DAG 17 TEHERAN
In de vroege ochtend vertrekt u richting Teheran. Om de reis te breken bezoekt u de 14de- eeuwse Soltaniyeh Dome. Aan het einde van deze eeuw werd de stad Soltaniyeh verwoest, maar er bleef één gebouw overeind staan, de Soltaniyeh Dome. Een mijlpaal in de Perzische architectuur. Strek uw benen even lekker tijdens een majestueuze wandeling door dit opmerkelijke gebouw.

DAG 18 TEHERAN
Na een kort stukje gelopen te hebben over de loopbrug is het tijd voor afscheid. U vliegt naar huis met fantastische herinneringen en prachtige souvenirs.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €2499,- OP BASIS VAN 4 PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 of 5 sterren accommodaties
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld
 • Entreegelden

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Iran ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Inspiratiereis “Grandeur van Iran”

Een reis vol historische verhalen over de vroegere hoofdsteden van Iran. prachtige architectuur, majestueuze paleizen en mysterieuze ruïnes.

Iran-food

Inspiratiereis “Highlights van Iran”

Verken de bazaars van Teheran, Isfahan en Fazd. Proef lokale lekkernijen en hoor verhalen van de lokale bevolking.

EEN OVERWELDIGENDE REIS DOOR DE KARAVANSERAI WOESTIJN

Reis door de woestijn en overnacht in een Karavanserai! Beleef hoe het is om te leven in deze vruchteloze omgeving en maak kennis met de wijze manier van leven van de woestijnbewoners.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.