Madagaskar-Maki

INSPIRATIEREIS “ONTDEK DE SCHOONHEID VAN MADAGASKAR” 21 DAGEN

INSPIRATIEREIS “ONTDEK DE SCHOONHEID VAN MADAGASKAR” 21 DAGEN

Kom in aanraking met de ware natuur van Madagaskar. Bezoek verschillende nationale parken waar u inheemse dieren ziet en lemuren ontmoet. Maak wonderbaarlijke wandelingen en geniet van de diversiteit die Madagaskar u biedt.

DAG 1 – ANTANANARIVO EN ANDASIBE

Welkom in Madagaskar! Na een warm welkom door uw chauffeur waarna u naar een klein charmant hotel wordt gebracht. Dicht gelegen bij de luchthaven is dit hotel perfect voor uw overnachting om de volgende morgen verder per vliegtuig het land in te trekken.

DAG 2 – ANTANANARIVO EN TULEAR

U vliegt vandaag vanaf het vliegveld Ivato naar Tulear, prachtig aan de kust gelegen te Zuidwesten van Madagaskar en bekend om haar verfrissende sfeer. Ook is dit charmante stadje het einde van “National Road No. 7”,  de mythische nationale weg die u verder het land in voert later tijdens uw reis.

DAG 3 – TULEAR EN SARODRANO

Vandaag stapt u aan boord van de Jack Sparrow, een charmante zeilboot waar u de komende drie dagen overdag op verblijft. U kunt de bemanningsleden alles over Madagaskar vragen. Het zijn lokale mensen die u graag vertellen over hun land en werk. U vaart door het kanaal van Mozambique om op ontdekkingstocht te gaan door vissersdorpjes, verloren eilanden en stranden. Een tocht door het 3e grootste koraalrif van de wereld! Later vaart u naar de Sarodrano-baai. Hier bezoekt u een mangrove waar u meer leert over de rol die de plantaardige formaties spelen voor het rif, de kusten en de bescherming van de stranden. Afwaarts, bezoekt u de Barn Hill met haar heilige baai. U brengt de nacht door in een luxe lodge gelegen aan de zee.

DAG 4 – SARODRANO EN NOSY

Deze dag is gewijd aan een bezoek van het beroemde Nosy Ve-eiland. Zet een stap in dit paradijs voor vogelliefhebbers. Wordt actief en ga snorkelen! En ook kajakken is geen uitzondering tijdens deze trip. Liever ontspannen? Op u gemakje zwemt u rond het eiland in de zuiver blauwe wateren.

DAG 5 – NOSY EN VE-MANGILY

Tijdens een zeildag vol genot vaart u richting Mangily. Maak gebruik van uw tijd op de zeilboot om de schoonheid van de zee te bewonderen en ontspan terwijl u geniet van drankje op het dek.

DAG 6 – MANGILY EN IFATY

Vandaag verlaat u de Jack Sparrow. Echter, wacht er nog een laatste uitstap naar het rozengebergte op u. Dit beschermde zee reservaat is ideaal om pro te worden in het snorkelen, dus maak een verfrissende duik in het water en ga op verkenningstocht naar de mooiste vissen en koralen. Vervolgens brengt u een bezoek aan het charmante kleine dorpje Ifaty. Bekend om haar rustige stranden en haar doornbossen. Geniet van uw tijd en ontspan terwijl u de schoonheid van de natuur in u opneemt.

DAG 7 – IFATY EN RANOHIRA

In de ochtend staat uw auto paraat voor een ritje over de legendarische National Highway No. 7. U rijdt in 4 tot 5 uur naar Ranohira. Een pittoresk dorp gelegen omtrent het nationale park Isalo, een waar labyrint van kloven, dorren landerijen en oases.

DAG 8 – ISALO NATIONAL PARK

Een bezoek aan het beroemde Isalo National Park mag zeker niet aan uw reis ontbreken. Het Isalo-gebergte is een natuurreservaat van geërodeerde zandsteenformaties waar u een verrijkende wandeling maakt. Er zijn zowel kortere als langere wandelingen op verschillende niveaus voor u te wandelen. Het droge klimaat van dit gebied zorgt ervoor dat er maar weinig uitbundige vegetatie groeit. Kom dichterbij in dit kale en onvruchtbare landschap en ontdek de speciale wereld van planten tijdens een wandeling door de bergen. De wandeling naar de Piscine Naturelle is absoluut de moeite waard, een hemels zwembad omgeven door weelderige tropische vegetatie. Vergeet niet uw badkleding mee te nemen voor een verfrissende duik in het water. Of maak de wandeling naar de Canyon des Makis (Maki-kloof), een must voor lemurenliefhebbers. Met een beetje geluk aanschouwt u de Verreauxsifaka en ontdekt u waarom dit beestje “de danser onder de lemuren” wordt genoemd.

DAG 9 – AMBALAVAO EN RANOMAFANA

Na het dynamische bezoek aan de “Malagasy Canyon”, rijdt u naar Ambalavao, een karakteristiek dropje gelegen langs de nationale weg. Na 4 uurtjes gereden te hebben arriveert u, waarnaar u het kleine reservaat Anja een bezoek brengt. Hier leven de lemuren in alle vrijheid waardoor u gemakkelijk een mooie foto van deze bijzondere diertjes maakt. U rijdt vervolgens verder naar richting de stad van duizend kerken, Fianarantsoa. Na een korte stop aan deze imposante stad rijdt u binnen 2 uurtjes naar Ranomafana. Bekend om haar warmwaterbronnen en haar inheemse flora en fauna.

DAG 10 – RANOMAFANA NATIONAL PARK

Het Ranomafana National Park verbergt in haar primaire regenwoud vindt u de meeste diverse plantensoorten van Madagaskar. Ontdek tijdens een begeleide wandeling de inheemse flora en fauna. U ziet hier vogels die nergens elders in de wereld te vinden zijn. Spot alle 12 soorten lemuren en speur het bos af naar de reptielen en amfibieën. Laat u verbijsteren door de gracieuze vlinders, u kunt er wel 90 verschillende vinden!

DAG 11 – AMBOSITRA EN ANTSIRABE

Na een dag in het Ranomafana National Park, rijdt u verder richting RN7 naar Ambositra. Ambositra is de stad van Malagassische ambachtslieden waardoor u hier regelmatig de kans heeft de kunst van beeldhouwden te aanschouwen. Bezoek de werkplaats van de beeldhouwers tijdens hun werkuren om de kunst persoonlijk waar te kunnen nemen. U vindt hier tevens de “Zafamaniry”, een etnische groep van Aziatische afkomst. Bewonder het prachtige houtsnijwerk en inlegwerk wat zij maken wanneer u een atelier van hen bezoekt. Hierna vertrekt u naar Antsirabe, de stad van riksja’s, edelstenen en warmwaterbronnen.

DAG 12 – ANTSIRABE

Ontspan in alle rust in Antsirabe. Maak een stadbezoek, dwaal door de straatjes en verken het centrum. Ontdek de rijkdom aan landschappen en landbouw in de Hooglanden of relax tijdens een bezoek aan de warmwaterbronnen. U kunt tevens een prachtige wandeling maken rondom de beroemde meren van deze stad zoals de Andraikiba en de Tritriva. Of u bezoekt het oude treinstation om te genieten van de historische architectuur.

DAG 13 – ANDASIBE

Tijdens uw reis naar Andasibe komt u langs Ambatolampy, het koudste stadje van Madagaskar! Op 1500 meter hoogte schermt het Ankaratra gebergte het stadje af van de hitte uit het westen. Zo is het in Ambatolampy lang niet zo warm is als elders. Ontdek onderweg het verschil tussen het landschap van de Hooglanden en dat van het oostelijke deel van het land. Na ongeveer zes uur rijden, komt u aan in het natuurrijke dorpje Andasibe. Het nationale park dat u hier vindt is een van de bekendste plekjes en volgens velen een van de mooiste parken van Madagaskar. Optioneel bezoekt u ’s nachts een natuurpark om nachtdieren te spotten. U heeft hierin enkele mogelijkheden.

In het privé Mitsinjo-park vindt u veel dieren, bomen en bloemen. Tevens is er een opmerkelijke diversiteit aan amfibieën. U kunt hier kleurrijke kikkers, felgekleurde kameleons, gekko’s en slangen vinden. Voor de klauteraars is er ook een avontuurlijk boom parcours uitgezet. Kanoën is ook niet uitgesloten en doet u op de rivier Analmazotra. Of geef de natuur iets terug en plant een boom in het herbebossingsgebied voor de toekomst van het park.

Als u graag onder de lokale mensen bent is Vondron’olona Ifotony de perfecte keuze. In dit park beschermt men verscheidene diersoorten als de diadeemsifaka en wolmaki’s. U vindt hier ook speciale insecten zoals “de Trachelophorus giraffa”. De naam van het park betekent “Lokale mensen houden van het bos”. Het privépark dient namelijk niet alleen als recreatiedoel, maar informeert de lokale bevolking ook over natuurbehoud en ecotoerisme. De helft van het gegenereerde geld wordt gebruikt voor verschillende projecten in Andasibe, zoals het bouwen van waterkranen of het ondersteunen van een klein lokaal ziekenhuis.

Tot slot kunt u naar het Vakona Private Park. Hier zijn allerlei unieke diersoorten te vinden. Voor de afwisseling kunt u zoal het lemurenland en krokodillenpark bezoeken of aanschouw diverse dieren tijdens een nachtbezoek.

DAG 14 – ANSIBE NATIONAL PARK

In het Andasibe National park vindt u talloze halfapen, vogels en grote kameleons. Struin door het orchideeënpark en bewonder de rozenhout bomen. Ga op zoek naar de grootste lemuren die u ooit heeft gezien en waan u in de natuur en kom in aanraking met het dierenrijk.

DAG 15 – MANAMBOTO

Na 4 uurtjes rijden komt u aan in het charmante dorpje Manambato. U stapt hier op een schipper die u naar uw hotel brengt. Laat de wind door uw haren waaien terwijl u geniet van de kalme omgeving en de gracieuze golven. De kade van Manambato verdwijnt geleidelijk in de verte, waarna uw accommodatie steeds dichterbij komt. U verblijft in een stijlvolle Bungalow vlakbij een privé reservaat dat het thuis is van velen maki’s. Even buiten het reservaat vindt u de overweldigende Aye-Aye, de enige nachtlemuur die zijn onderkomen iets verder van hotel heeft gevestigd.

DAG 16 – AKANIN’NY NOFY

In Akanin’ny nofy ervaart u een tal van ontspannende activiteiten en ziet u in hun privéreservaat veel verschillende soorten maki’s. Schraap uw moed bijeen en ga er ‘s nachts op uit om de Aye-Aye te vinden. Een raar beestje met konijntanden en skeletvingers wat blaft om de insecten of larven af te weren en tegelijkertijd de insecten te vinden die het wel eet. Deze unieke gelegenheid geeft u de mogelijkheid deze vrij vreemde maar prachtige maki te ontmoeten.

DAG 17 – TAMATAVE EN MAHAMBO

Na twee prachtige dagen te hebben doorgebracht in Akanin’ny nofy, vaart u per boot naar de kustplaats Tamatave. Over het mangemaakte Pangalanes-kanaal wordt u meegevoerd naar de allereerste haven van Madagaskar. Over het Pangalanes-kanaal verscheepte men tijdens de koloniale tijd goederen vanuit zuidoosten. Aangekomen in de havenstad reist u verder naar Mahambo, een geliefde surfplek.

DAG 18 – SAINTE MARIE

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan Sainte Marie, een klein eilandje gelegen ten oosten van Madagaskar. Na 3 uurtjes de Indische oceaan te hebben doorvaren komt u aan in dit tropische paradijs. Naast palmbomen groeien hier diverse specerijen. Snuif de geur op van de temperamentvolle kaneelbomen en kruidnagelbomen. Vind uw weg tussen de anthuriums en orchideeën, om vervolgens prachtige plaatjes te trekken van de bougainville en flamboyanten. Breng uw tijd door in deze natuurlijke botanische tuin en kom tot rust. In Ambodifotatra vind u de oudste katholieke kerk van Madagaskar, een plaats die echt een bezoek waard is.

DAG 19 EN 20 – MAHAMBO EN SAINTE MARIE

U gaat twee vrije dagen tegemoet die u zelf in kunt plannen. Uw hotel heeft gevarieerde excursies waaraan u kunt deelnemen. Duik of snorkel door het water om zo de mystieke fauna van het waterrijk van Madagaskar te ontdekken. Er zijn tevens een aantal mooie plekken die u hier kunt bezoeken. Als u nog niet naar de oudste katholieke kerk bent geweest kunt u dat in deze 2 dagen prima doen. En breng een bezoek aan de piratenbegraafplaats. Een herinnering aan het toevluchtsoord voor piraten, wat dit eiland ooit was in ver verleden. Maak een prachtige wandeling langs de Antanandava watervallen of bezoek het dichtbij gelegen strandparadijs Iles aux Nattes. Hier is het tevens waanzinnig om te snorkelen en u kunt van juli tot midden september hier gegarandeerd walvissen spotten! Natuurlijk kunt u ook lekker ontspannen op de stranden en genieten van prachtige zonsondergangen.

DAG 21 – ANTANANARIVO

Deze dag markeert het einde van de reis naar Madagaskar. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u overgebracht naar de luchthaven van Sainte Marie en krijgt u een dag gebruik in het charmante hotel waar u uw eerste nacht op het eiland doorbracht. Daarna verlaat u ons eiland met onvergetelijke herinneringen en de mooiste verhalen.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1739,- OP BASIS VAN 2 SAMEN REIZENDE PERSONEN. *DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

Wil u Madagaskar extra luxe beleven? Wij kennen prachtige stijlvolle luxe lodges, ultiem verwennen en genieten van dit prachtige land. Neem contact met ons voor een beleving op maat.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in Malagassiche luxe accommodaties
 • Vervoer per privé auto met chauffeur van dag 7 tot dag 17
 • Entreegelden in Isalo,Ranomafana en Andasibe National Park
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Bootverhuur
 • Lunch en diner gedurende de bootreis
 • Diner in Ranohira, Ranomafana en Sainte Marie

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden in nationale en privé parken
 • Activiteiten op dag 6, 12, 19 en 20
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Madagaskar ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Luxe-Madagaskar

“LUXE ZEILREIS MADAGASKAR”

Geniet van de onderzeese fauna in Mangily en haar uitzonderlijke lagune. Bezoek de spectaculaire van Madagaskar flora en fauna te water!

Geko

INSPIRATIEREIS “EXOTISCH MADAGASKAR”

Aanschouw de “Red Tsingy” en spot bijzondere diersoorten op Malagassische luxe reis door Madagaskar.

baobab

MAAK EEN WANDELING DOOR HET BAOBAB GEBIED

Kom tijdens een enerverende wandeling langs de Baobab bomen en laat u verwonderen door de bijzondere vormgeving.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Madagaskar

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.