Luxe-Madagaskar

“LUXE ZEILREIS MADAGASKAR” 15 DAGEN

“LUXE ZEILREIS MADAGASKAR” 15 DAGEN

Een reis waar u te water op uitzonderlijke plekjes en de must sees van Madagaskar komt. U ontdekt niet alleen de mooiste plekjes te land, maar ook de beste plekjes om van de onderzeese fauna te genieten zoals in Mangily en haar uitzonderlijke lagune.

DAG 1 – AANKOMST
Vandaag verlaat u Nederland en vertrekt naar Madagaskar. U wordt bij aankomst warm verwelkomd door uw privéchauffeur die tevens uw gids zal zijn tijdens uw rondreis. Op het vliegveld kunt u eventueel geld wisselen voordat u vertrekt naar uw hotel, een charmant hotel gelegen in het centrum van de stad.

DAG 2 – ANTANANARIVO EN ANTSIRABE
Uw avontuur in Madagaskar begint te zuiden van het eiland, welke u bereikt via National Road N° 7. Onderweg stopt u bij Ambatolampy. Dit dorpje is gelegen op 1500 meter hoogte en is het koudste dorpje van Madagaskar. U bezoekt hier een klein fabriekje dat aluminium kookpotten produceert samen met ander kookgerei. Het is een  wonderlijk proces waarin kwaliteitsproducten worden gerecreëerd van simpele ruwe materialen om vervolgens op Red Island te worden verkocht. Verderop betreedt u een ware landbouwregio. De essentiële rol van landbouw is duidelijk aanwezig wanneer u uitkijkt over de diverse groente- en rijstvelden. Later in de middag komt u aan in een stadje met verschillende namen: Antsirabe, stad van water, van “pousse-pousse” of van riksja’s.

DAG 3 – AMBOSITRA EN RANOMAFANA
Na hooguit twee uurtjes komt u Ambositra binnen, stad van Malagassische ambachtslieden. Hier kunt u de kunst van het beeldhouwen aanschouwen. Bezoek de werkplaats van de beeldhouwers om de kunst persoonlijk waar te nemen. U vindt hier tevens de “Zafamaniry”, een etnische groep van Aziatische afkomst. Bewonder het prachtige houtsnijwerk en inlegwerk dat zij maken wanneer u een atelier van hen bezoekt. Wanneer u de stad verlaat reist u door vanaf het hoogland in een “regenwoud” zone, rijk aan flora en fauna.

DAG 4 – RANOMAFANA NATIONAL PARK
Het Ranomafana National Park verbergt in haar primaire regenwoud de meest diverse plantensoorten van Madagaskar. Ontdek tijdens een begeleide wandeling de inheemse flora en fauna. U ziet hier vogels die nergens anders in de wereld te vinden zijn. Spot alle 12 soorten lemuren en speur het bos af naar de reptielen en amfibieën. Laat u verbijsteren door de gracieuze vlinders, u kunt er wel 90 verschillende vinden! Na een 3-urige reis komt u aan in Ambalavao, maar u bezoekt onderweg tevens Fianarantsoa, de hoofdstad van de Betsileo en stad van 1001 kerken. In Ambalavao heeft u de mogelijkheid de kleine fabrikant van het “Antaimoro papier”, te bezoeken. Hedendaags nog altijd handgemaakt volgens traditionele oud Egyptische methoden.

DAG 5 – AMBALAVAO EN RANOHIRA
‘s Ochtends wacht de volgende bestemming al op u, Ranohira. Spot ringstaartmaki’s in “Anja”, het privé park dicht bij Ambalavao. U brengt al vroeg in de morgen een bezoekje zodat u de maki’s in actie kunt te zien. Hierna reist u verder naar Ranohira. Geniet tijdens uw reis van het landschap, het verandert geleidelijk in een drogere steppe omgeving waarna u het grootse gebergte bereikt.

DAG 6 – ISALO NATIONAL PARK
Een bezoek aan het beroemde Isalo National Park mag zeker niet aan uw reis ontbreken. Het Isalo-gebergte is een natuurreservaat van geërodeerde zandsteenformaties waar u een verrijkende wandeling maakt. Er zijn zowel kortere als langere wandelingen op verschillende niveaus. Het droge klimaat van dit gebied maakt het moeilijk voor uitbundige vegetatie om zich hier te ontwikkelen. Kom dichterbij in dit kale en onvruchtbare landschap en ontdek de speciale wereld van planten tijdens een wandeling door de bergen. De wandeling naar de Piscine Naturelle is absoluut de moeite waard, een hemels zwembad omgeven door weelderige tropische vegetatie. Vergeet niet uw badkleding mee te nemen voor een verfrissende duik in het water. Of maak de wandeling naar de Canyon des Makis (Maki-kloof), een must voor lemurenliefhebbers. Met een beetje geluk aanschouwt u de Verreauxsifaka en ontdekt u waarom dit beestje “de danser onder de lemuren” wordt genoemd.

DAG 7 – TULEAR
Vandaag stapt u aan boord van de Jack Sparrow. Een charmante zeilboot waar u de komende dagen op verblijft. U kunt de bemanningsleden alles over Madagaskar vragen. Het zijn lokale mensen die u graag vertellen over hun land en werk. U zult u zeker niet vervelen tijdens de activiteiten die u de komende dagen gaat ondernemen.

DAG 8 – MANGILY
De eerste dag vaart u over het 3e grootste koraalrif van de wereld! U wordt meegevoerd richting Mangily en haar lagune. Mogelijk wanneer u in het goede seizoen reist kunt u grote zeezoogdieren zien zoals bultrugwalvissen! Nadat de zeilboot is aangemeerd in het rozengebergte bent u vrij in de besteding van uw tijd. Dit beschermde zee reservaat is ideaal om pro te worden in het snorkelen, dus maak een verfrissende duik in het water en ga op verkenningstocht naar de mooiste vissen en koralen.

DAG 9 – AMBATOVAKY
Een geweldige dag op zee staat u te wachten tijdens een reis tussen Mangily en Ambatovaky. U verlaat de lagune en besteedt uw dag aan boord. Kijk of u nog walvissen kunt spotten, struin aan boord van de zeilboot en laat de wind door uw haren waaien of ontspan op het solarium met een verfrissend drankje. U spendeert de nacht in een charmant hotel in Ambatovaky.

DAG 10 – MANGILY EN AMBATOVAKY
Maak van de gelegenheid gebruik om te ontspannen op het privéstrand van uw hotel. Ga kanoën, maak een wandeling langs een botanisch pad of breng een bezoekje aan een exhibitie van decoratief hout. U spendeert de nacht terug aan boord van de Jack Sparrow.

DAG 11 – AMBATOVAKY EN SALARY
Een tocht over turquoise wateren in de lagune geeft u een unieke kans van het water te genieten voordat u Salary bereikt. Een klein authentiek vissersdorp. Hier onderneemt u nog een aantal strandactiviteiten als u dat wenst, om hierna te genieten van uw diner.

DAG 12 – SALARY
Er hangt vandaag een sportieve sfeer aan boord, want er staat een tocht op de planning waarbij u de walvissen observeert. Het daadwerkelijke hoogtepunt beleeft u wanneer u er voor kiest vanuit uw hotel te gaan duiken. Zwem of vaar langs wrakken van de 17e eeuw en ontdek de verborgen schatten van de zee.

DAG 13 – ANDRAVONA
De laatste volledige dag aan boord binnen de lagune. Wanneer u Andravona bereikt heeft u de mogelijkheid de Mikea te ontmoeten, een ethische groep waarvan men eeuwenlang dacht dat ze waren verdwenen! U kunt optioneel onder andere op pad per quad, kitesurfen en het Baobab woud verkennen. U overnacht aan boord van de Jack Sparrow.

DAG 14 -TULEAR
Uw reis over zee zit erop. Per 4×4 rijdt u het struikgewas door. Tussendoor geniet u van een lunch aan zee en bezoekt u Tulear voor een laatste rondje winkelen. Maak tijdens het weekend een authentieke avond mee, want het motto van de stad is niet voor niets “Toliara tsy miroro”: Tulear slaapt nooit.

DAG 15 -ANATANANARIVO
Deze dag markeert het einde van de reis naar Madagaskar. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u overgebracht naar de luchthaven en krijgt u een dag gebruik in een charmant dichtbijgelegen hotel waar u uzelf op kunt frissen. Daarna verlaat u het eiland met onvergetelijke herinneringen en de mooiste verhalen.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €3907,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

Wil u Madagaskar extra luxe beleven? Wij kennen prachtige stijlvolle luxe lodges, ultiem verwennen en genieten van dit prachtige land. Neem contact met ons voor een beleving op maat.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in Malagassische luxe accommodaties
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Entreegelden voor Ranomafana, Isalo National park en Anjà Reserve
 • Alle maaltijden gedurende de bootreis
 • De 4×4 met chauffeur
 • Diner in Isalo

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden m.u.v ontbijt
 • Drankjes m.u.v. water tijdens de boottocht
 • Entreegelden in overige nationale en privé parken
 • Optionele excursies
 • Duiken
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Madagaskar ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Geko

INSPIRATIEREIS “EXOTISCH MADAGASKAR”

Aanschouw de “Red Tsingy” en spot bijzondere diersoorten op Malagassische luxe reis door Madagaskar

INSPIRATIEREIS “ONTDEK DE SCHOONHEID VAN MADAGASKAR”

Bezoek de meest unieke nationale parken van Madagaskar. Kom in contact met lemuren en spot aparte diersoorten die nergens elders te vinden zijn.

baobab

MAAK EEN WANDELING DOOR HET BAOBAB GEBIED

Kom tijdens een enerverende wandeling langs de Baobab bomen en laat u verwonderen door de bijzondere vormgeving.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Madagaskar-Geko

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.