Baby orang-oetan Borneo kleiner

CULTUUR EN WILDLIFE IN BORNEO

CULTUUR EN WILDLIFE IN BORNEO

DAG 1 – AANKOMST IN KUCHING
Welkom in Kuching! Bij aankomst staat uw chauffeur al op u te wachten. Hij brengt u naar uw hotel waar u op uw gemak kunt bijkomen.

DAG 2 – BAKO NATIONAL PARK
De chauffeur brengt u naar een boot vanwaar u naar het park gelegen op een schitterend schiereiland vaart. Bako is één van de beste plekken in Sarawak om dieren in het wild in een natuurlijke omgeving te zien. De verschillende soorten dieren die in Bako vaak worden gezien, zijn de neusapen, zilverbladapen, langstaartapen, wilde zwijnen, monitorhagedissen en talrijke soorten vogels. In het park zijn ook verschillende soorten vegetaties te bewonderen. Van mangroves tot heidebossen, tropische moerasvegetaties, klifvegetaties en strandvegetaties. Ervaar de stilte en pracht van de jungle, u zult versteld staan. Er zijn verschillende routes te volgen in het park, afhankelijk van uw conditieniveau en uw wensen. De kustlijn van het park is bezaaid met kleine baaien, kliffen en stranden, een lust voor het oog! Na een enerverende ochtend, keert u halverwege de middag terug naar uw hotel.

DAG 3 – KUCHING EN NANGA SUMPA
Vandaag staat een boottocht op de planning. Voordat u aan boord gaat, stopt u nog bij de Lachau bazaar. Slenter langs de winkeltjes en over de kleine inheemse markt en lunch in de plaatselijke koffiebar. Vervolg uw reis naar het Batang Ai meer en ga aan boord van een sloep. Vaar stroomopwaarts richting Nanga Sumpa en laat de prachtige omgeving op u in werken. U arriveert bij uw lodge en kunt gaan dineren. In de avond bezoekt u het longhouse van Nanga Sumpa, Ontspan op de ruai (veranda) en breng wat tijd door met het Iban volk. Leer over hun interessante cultuur en geniet van de lokale rijstwijn.

DAG 4 – ENSELUAI WATERVAL
U wandelt over smalle paadjes naar de sloep, vanwaar u naar de schilderachtige waterval Enseluai wordt gebracht. Onderweg kan de kapitein stoppen om u te demonstreren hoe men in Iban-stijl vist met een jala of werpnet. Eenmaal aangekomen bij de waterval heeft u tijd om te ontspannen, zwemmen en te genieten van het regenwoud. Geniet ook van een BBQ-lunch aan de rivier, bereid door de gastheren.

>DAG 5 – NANGA SUMPA
Met de sloep vaart u weer terug over het Batang Ai meer naar Kuching. U wordt aan het eind van de middag afgezet bij uw hotel.

DAG 6 – SEMENGGOH ORANG-OETANS
In de ochtend vertrekt u naar het Semenggoh wildlife centre. Dit orang-oetan revalidatiecentrum traint verlaten of geredde orang-oetans hoe te overleven in het wild. Meer dan 20 orang-oetans leven in het bos binnenin het natuurgebied en keren vaak terug naar het centrum tijdens voedertijden. Bij aankomst, gaat u eerst naar de briefing. Na een korte presentatie van de parkwachters, maakt u een korte wandeling over het pad naar het voedergebied om de orang-oetans te zien neerdalen van de bomen voor een gratis maaltijd. Observeer de voeding van orang-oetans die revalidatie nodig hebben, echt een fascinerende ervaring. Later op de dag staat er een transfer naar de luchthaven gepland voor een vertrek naar Kota Kinabalu. Eenmaal aangekomen wordt u door de chauffeur voor uw hotel afgezet.

DAG 7 – KINABALU PARK
U vertrekt vroeg voor een reis van 2 uur door een adembenemend landschap naar Kinabalu park. Daar maakt u een wandeling door de natuur met een natuurliefhebber en verkent u vervolgens de botanische tuin van het park, waar u bijzondere, kleurrijke bloem- en plantensoorten zult treffen. Lunch in een plaatselijk restaurant en bezoek ’s middags de galerij over de botanische diversiteit van het park voordat u terugkeert naar Kota Kinabalu.

DAG 8 – SEPILOK OPVANGCENTRUM EN EEN BOOTTOCHT
U wordt naar de luchthaven gebracht voor een vroege vlucht naar Sandakan. Bij aankomst in Sandakan vertrekt u naar het Sepilok Orang-oetan opvangcentrum waar gevangen orang-oetans opnieuw in het wild worden geïntroduceerd. U kunt ze observeren in hun voederstations in het regenwoud en een videopresentatie bekijken over het rehabilitatieprogramma van de orang-oetan. Vervolgens staat er een transfer naar de steiger in Sandakan gepland voor een boottocht die u naar de ongerepte mangrovebossen langs de Kinabatangan River delta brengt op zoek naar neusapen, vogels en reptielen. De lunch wordt geserveerd in het Abai Jungle Restaurant. Ga verder met de boot naar Sukau en na het inchecken in uw hotel gaat u met een riviercruise over de Kinabatangan rivier naar de Menanggul rivier op zoek naar nog meer dieren in het wild.

DAG 9 – HET OXBOW MEER EN DE KINABATANGAN RIVIER
Vroeg in de ochtend kunt u een boottocht maken om vogels en wilde dieren te gaan spotten bij het nabijgelegen Oxbow meer. Vaar langs het weelderige bos en wie weet ziet u wel een heel bijzonder dier! In de namiddag vaart u over twee andere rivieren, de Kinabatangan en de Menanggul. Tijdens de zonsondergang kunt u genieten van de prachtige kleuren van de natuur die langzaam mee veranderen.

DAG 10 – SUKAU EN WILDRESERVAAT TABIN
U verlaat de lodge en rijdt naar Lahad Datu. Vanuit daar staat er een transfer klaar om u naar het Tabin wildreservaat te brengen. U checkt daar in, in een charmante houten bungalow van het Tabin wildlife resort. Binnen het resort kan er al een verscheidenheid aan vogels, insecten en kleine zoogdieren worden waargenomen. Ook zijn hier veel verschillende kruiden te vinden. Sommige zijn endemisch, generaties lang gebruikt door lokale mensen voor de behandeling van verschillende kwaaltjes. In de middag bezoekt u de Lipad moddervulkaan dien dient als een mineraalzout voor dieren in het wild. Na twintig minuten door het oerwoud te hebben gezworven, arriveert u bij het verhoogde kale gebied van de moddervulkaan. Probeer hier maar eens de voetafdrukken van de vele verschillende dieren te identificeren. Loop de observatietoren op en bewonder het contrastrijke landschap van het gebied en het omliggende dichte bos waar vogels vaak worden waargenomen. Na het diner kunt u genieten van een diavoorstelling over het unieke karakter van Tabin, gevolgd door een nachtsafari waar u nachtdieren en vogels kunt spotten.

DAG 11 – LIPAD WATERVALLEN
U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de vroege vogelwandeling om enkele van Tabin’s rijke collectie aan bijna 300 vogelsoorten te ontdekken. Na het ontbijt wandelt u dan door het weelderige groene regenwoud dat bekend staat om zijn rijke diversiteit aan planten en diersoorten, om vervolgens de Lipad waterval te bezoeken. Neem een duik in het natuurlijke zwembad en geniet van een natuurlijke en verfrissende douche onder de waterval. U kunt ook de omliggende vegetatie verkennen of gewoon ontspannen. In de middag kunt u het Tabin voetenbad proberen, gemaakt met een natuurlijke mix van kruiden, om vermoeide spieren te ontspannen na lange jungletochten.

DAG 12 – TABIN WILDRESERVAAT EN LAHAD DATU
Na het ontbijt kunt u een wandeling maken naar het nabijgelegen rotszwembad of de rivier, waar soms groepen makaken en andere kleine zoogdieren te zien zijn. Kies ervoor om een duik in de rivier te nemen of luister simpelweg gewoon naar het geluid van de natuur voordat u afscheid neemt van Tabin. Vertrek op de geplande tijd naar Lahad Datu airport.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF €1700,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.

 

INBEGREPEN:

  • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
  • Engelssprekende gids
  • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

  • Internationale vluchten
  • Overige maaltijden
  • Overige entreegelden
  • Fooien
  • Eventuele toeslagen-en of belastingen
  • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Maleisië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Cultural-tour

MODERN EN NOSTALGISCH BRUNEI

Brunei heeft twee gezichten, allebei even fantastisch om te ontdekken. Aan de ene kant de moderne hoofdstad met zijn sprookjesachtige gebouwen en aan de andere kant van de rivier de nostalgische sereniteit van het waterdorp.

DE ULTIEME SANDAKAN RAINFOREST EXPERIENCE

Combineer uw Maleisië reis met ongerept Sandakan en aanschouw unieke diersoorten. Kom dichterbij dan ooit bij de met uitsterven bedreigde neusapen, orang-oetans en honingberen.

Malaysia-Sate

STREETFOOD EXPERIENCE KUALA LUMPUR

Beleef de ultieme streetfood experience van Maleisië in Kuala Lumpur. U ontdekt de lokale lekkernijen, de geweldige variëteit aan gerechten en wordt geprikkeld door de aroma’s van verschillende kruiden.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR MALEISIË WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Moskee

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.