Malaysia-Highlands

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS WEST-MALEISIË” 10 DAGEN

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS WEST-MALEISIË” 10 DAGEN

DAG 1 – AANKOMST KUALA LUMPUR
U komt aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. De gids staat al op u te wachten om u te begeleiden naar de privéauto. Tijdens de rit naar uw verblijf in Malakka zal de gids u wat vertellen over deze plaats en over Maleisië in het algemeen.

DAG 2 – OCHTENDWANDELING MALAKKA
Begin uw ochtendwandeling met een bezoek aan de St. Paul’s hill voor een schitterend panoramisch uitzicht over Malakka en het oude centrum van Bandar Hilir. Bekijk de beroemde toegangspoort, het bekende Portugese Fort de Santiago en de ruïnes van de Sint-Pauluskerk met zijn 17e-eeuwse Nederlandse grafstenen. Maak daarna een wandeling langs de ‘Antique Row’ in Jonker Street voordat u gaat lunchen in een plaatselijk restaurant. Ervaar hier de authentieke Peranakan keuken. Na de lunch begint u aan een ontzagwekkende cruise langs de Sungai Melaka, die u naar Kampung Morten brengt, een nationaal erfgoed. Neem de tijd om rond te lopen in dit dorp, u vindt hier goed bewaard gebleven traditionele Maleisische architectuur.

DAG 3 – RONDKIJKEN IN PUTRAJAYA
Start vandaag uw reis terug naar Kuala Lumpur. Onderweg bezoekt u Putrajaya. Weelderig groen en botanische tuinen liggen hier verspreid over het landschap, versterkt door grote waterpartijen en wetlands. Bezoek ook de Putra Moskee, het Putra plein en de Putra brug. Eenmaal in Kuala Lumpur aangekomen kunt u in de avond genieten van een culturele show in een lokaal restaurant.

DAG 4 – STADSTOUR KUALA LUMPUR
Ontdek de fascinerende bezienswaardigheden van de stad. Te beginnen bij de samenvloeiing van de twee rivieren vanwaar deze stad ontstond en het prachtige paleis van de koning. Bezoek het Nationaal Monument aan de Lake Gardens en u zult het overvloedige groen in de stad niet missen. Ga naar de prachtige Nationale Moskee. Rij voorbij het treinstation en stop bij het Onafhankelijkheidsplein. Eindelijk genieten van een intrigerende rit rond Chinatown. Een fotostop bij de magnifieke Petronas Twin Towers wordt gemaakt voordat u terugkeert naar het hotel.

DAG 5 – CAMERON HIGHLANDS
U gaat vandaag naar de Cameron Highlands, één van de meest uitgebreide heuvelstations die bestaat uit een reeks dorpen langs de hoofdstraten. Gelegen op ongeveer 1800 meter boven de zeespiegel is deze hooglandbestemming erin geslaagd om zijn Engelse karakter te behouden met zijn glooiende groene heuvels bezaaid met landhuizen, boerderijen en een golfbaan.

DAG 6 – MOUNT BRINCHANG
Reis over de glooiende theeheuvels naar Mount Brinchang terwijl u geniet van de koele, knisperende lucht. De gids zal u alles over de thee uitleggen bij een uitzichtpunt over de hoogste berg in Cameron Highlands. Op een heldere dag, zult u gezegend zijn met het prachtige uitzicht op de omgeving. Een interpretatieve wandeling in het bemoste bos zal een aantal van de meest exotische flora op aarde onthullen, zoals de werperplant! Andere planten zoals orchideeën, primitieve varens, specerijen en medicinale planten zullen ook worden benadrukt door de gids. Een korte rit naar beneden brengt u naar de oudste theefabriek in Maleisië – Sungai Palas; hier zal een fabrieksrondleiding worden afgelegd alvorens de theewinkel te bezoeken. U zult versteld staan van de verschillende soorten thee die worden aangeboden in de Tea Shop. Geniet van een kopje thee en reis daarna terug naar uw hotel.

DAG 7 – SAM POH TONG TEMPEL
Vertrek over land naar Penang. Stop bij de Sam Poh Tong of Perak Tong-grottempel, een boeddhistische tempel uitgehouwen in een kalkstenen berg. De tempel herbergt een indrukwekkend kunstwerk met verschillende beelden van Boeddha die zich bevinden tussen de natuurlijke stalactieten en stalagmieten. De reis gaat verder naar Penang en bij aankomst kunt u inchecken in het hotel.

DAG 8 – PENANG
Vandaag ontdekt u alles over het verleden van Penang en zijn bestaande multi-cultuur, met de nadruk op zijn koloniale geschiedenis. U wordt eerst meegenomen in een fietstaxi. Penang was oorspronkelijk bekend als Prince of Wales Island, waar Francis Light, onder auspiciën van de East India Co. in 1786, het claimde als eerste het Britse bezit van de Maleisische staten en Zuidoost-Azië. De vroege nederzetting werd gevestigd rond de haven van Fort Cornwallis die de verdediging van het eiland vormde. Bezoek het Penang Museum om een inzicht in het verleden van het eiland te krijgen en om te snappen wat het vandaag is. Kijk naar de Chinese huizen op palen, gebouwd om belasting te vermijden. Loop langs Klein India om te zien hoe ze het in hun ambachten van weleer hebben overleefd en vandaag de dag in de moderne wereld gedijen. Bezoek de Khoo Kongsi, één van de meest karakteristieke Chinese clanverenigingen in Maleisië en de liggende Boeddha, voordat u gaat lunchen in Suffolk House Restaurant, een prachtig bewaard gebleven landhuis.

DAG 9 – VRIJE DAG
Een vrije dag vandaag. Penang heeft u nog veel meer te bieden, dus ga erop uit en beleef nieuw avonturen.

DAG 10 – TERUGVLUCHT
U kunt rustig wakker worden en ontbijten. De chauffeur zal u naar de luchthaven brengen voor uw terugvlucht naar huis.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF €1130,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.

INBEGREPEN:

  • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
  • Engelssprekende gids
  • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

  • Internationale vluchten
  • Overige maaltijden
  • Overige entreegelden
  • Fooien
  • Eventuele toeslagen-en of belastingen
  • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Maleisië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Malaysia-Borneo

INSPIRATIEREIS “WILDLIFE IN BORNEO”

Borneo staat natuurlijk bekend om de orang-oetans die hier leven. Deze fascinerende dieren zijn een genot om naar te kijken! Tijdens de reis spot u ook andere bijzonder dieren zoals de neusapen, de zilverbladapen en monitorhagedissen.

Cultural-tour

MODERN EN NOSTALGISCH BRUNEI

Brunei heeft twee gezichten, allebei even fantastisch om te ontdekken. Aan de ene kant de moderne hoofdstad met zijn sprookjesachtige gebouwen en aan de andere kant van de rivier de nostalgische sereniteit van het waterdorp.

Malaysia-Sate

STREETFOOD EXPERIENCE KUALA LUMPUR

Beleef de ultieme streetfood experience van Maleisië in Kuala Lumpur. U ontdekt de lokale lekkernijen, de geweldige variëteit aan gerechten en wordt geprikkeld door de aroma’s van verschillende kruiden.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR MALEISIË WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Malaysia

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.