Malaysia-toekan taman negara

INSPIRATIEREIS “WEST-MALEISIË EN TAMAN NEGARA” 14 DAGEN

INSPIRATIEREIS “WEST-MALEISIË EN TAMAN NEGARA” 14 DAGEN

DAG 1 – AANKOMST KUALA LUMPUR
U komt aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. De gids staat al op u te wachten om u te begeleiden naar de privéauto. De chauffeur brengt u naar uw hotel in de stad. Geniet in de avond van een typische Maleisische maaltijd en show vol kleuren, geuren en muziek.

DAG 2 – STADSTOUR KUALA LUMPUR
Ontdek de fascinerende bezienswaardigheden van de stad. Te beginnen bij de samenvloeiing van de twee rivieren vanwaar deze stad ontstond en het prachtige paleis van de koning. Bezoek het Nationaal Monument aan de Lake Gardens en u zult het overvloedige groen in de stad niet missen. Ga naar de prachtige Nationale Moskee. Rij voorbij het treinstation en stop bij het Onafhankelijkheidsplein. Eindelijk genieten van een intrigerende rit rond Chinatown. Een fotostop bij de magnifieke Petronas Twin Towers wordt gemaakt voordat u terugkeert naar het hotel.

DAG 3 – OCHTENDWANDELING MALAKKA
Begin uw ochtendwandeling met een bezoek aan de St. Paul’s hill voor een schitterend panoramisch uitzicht over Malakka en het oude centrum van Bandar Hilir. Bekijk de beroemde toegangspoort, het bekende Portugese Fort de Santiago en de ruïnes van de Sint-Pauluskerk met zijn 17e-eeuwse Nederlandse grafstenen. Maak daarna een wandeling langs de ‘Antique Row’ in Jonker Street voordat u gaat lunchen in een plaatselijk restaurant. Ervaar hier de authentieke Peranakan keuken. Na de lunch wordt u verwelkomt aan boord voor een onzagwekkende cruise langs de Sungai Melaka, die u naar Kampung Morten brengt, een nationaal erfgoed. Neem de tijd om rond te lopen in dit dorp, u vindt hier goed bewaard gebleven traditionele Maleisische architectuur.

Dag 4 – TAMAN NEGRA
Begin uw reis in de ochtend naar Kuala Tembeling van waaruit u een traditionele lange houten boot neemt naar Taman Negra. De échte jungle! Als start een videopresentatie in het Interpretive Centre, ontdek de schoonheid van dit oudste regenwoud ter wereld. Na het avondeten een indrukwekkende Night Jungle Walk. De jungle komt ’s nachts tot leven en dit is een geweldige kans om de unieke geluiden van de nachtelijke planten en insecten te ervaren!

DAG 5 – JUNGLEWANDELING
Na het ontbijt maakt u een lichte wandeling door de jungle naar de heuvel van Teresek en de Canopy Walkway, een hangende loopbrug die door de boomtoppen van de jungle slingert. Vanaf 30 meter hoogte heeft u een heel ander perspectief op het regenwoud om u heen. Veel plezier tijdens de boottocht voordat u geniet van uw lunch in het nabijgelegen restaurant. Na de lunch bezoekt u het Orang Asli dorp (Batek stam) en leert u hoe deze nomadische mensen hun leven leiden in de jungle. Keer terug naar het resort en geniet van wat vrije tijd.

DAG 6 – CAMERON HIGHLANDS
Pak de watertaxi en steek de rivier over naar Kuala Tahan, waar u uw reis vervolgt richting het noordwesten. U gaat naar de Cameron Highlands, één van de meest uitgebreide heuvelstations die bestaat uit een reeks dorpen langs de hoofdstraten. Gelegen op ongeveer 1800 meter boven de zeespiegel is deze hooglandbestemming erin geslaagd om zijn Engelse karakter te behouden met zijn glooiende groene heuvels bezaaid met landhuizen, boerderijen en een golfbaan. Een unieke ervaring!

DAG 7 – MOUNT BRINCHANG
Reis over de glooiende theeheuvels naar Mount Brinchang terwijl u geniet van de koele, knisperende lucht. De gids zal u alles over de thee uitleggen bij een uitzichtpunt over de hoogste berg in Cameron Highlands. Op een heldere dag, zult u gezegend zijn met het prachtige uitzicht op de omgeving. Een interpretatieve wandeling in het bemoste bos zal een aantal van de meest exotische flora op aarde onthullen, zoals de werperplant! Andere planten zoals orchideeën, primitieve varens, specerijen en medicinale planten zullen ook worden benadrukt door de gids. Een korte rit naar beneden brengt u naar de oudste theefabriek in Maleisië – Sungai Palas; hier zal een fabrieksrondleiding worden afgelegd alvorens de theewinkel te bezoeken. U zult versteld staan van de verschillende soorten thee die worden aangeboden in de Tea Shop. Geniet van een kopje thee en reis daarna terug naar uw hotel.

DAG 8 – SAM POH TONG TEMPEL-PENANG
Vertrek over land naar Prachtig Penang. Stop bij de Sam Poh Tong of Perak Tong-grottempel, een boeddhistische tempel uitgehouwen in een kalkstenen berg. De tempel herbergt een indrukwekkend kunstwerk met verschillende beelden van Boeddha die zich bevinden tussen de natuurlijke stalactieten en stalagmieten.

DAG 9 – PENANG
Vandaag ontdekt u alles over het verleden van Penang en zijn bestaande multi-cultuur, met de nadruk op zijn koloniale geschiedenis. U wordt eerst meegenomen in een fietstaxi. Penang was oorspronkelijk bekend als Prince of Wales Island, waar Francis Light, onder auspiciën van de East India Co. in 1786, het claimde als eerste het Britse bezit van de Maleisische staten en Zuidoost-Azië. De vroege nederzetting werd gevestigd rond de haven van Fort Cornwallis die de verdediging van het eiland vormde. Bezoek het Penang Museum om een inzicht in het verleden van het eiland te krijgen en om te snappen wat het vandaag is. Kijk naar de Chinese huizen op palen, gebouwd om belasting te vermijden. Loop langs Klein India om te zien hoe ze het in hun ambachten van weleer hebben overleefd en vandaag de dag in de moderne wereld gedijen. Bezoek de Khoo Kongsi, één van de meest karakteristieke Chinese clanverenigingen in Maleisië en de liggende Boeddha, voordat u gaat lunchen in Suffolk House Restaurant, een prachtig bewaard gebleven landhuis.

DAG 10 – LANGKAWI
U vertrekt in de ochtend naar de steiger om hiervandaan met de boot naar Langkawi te varen. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

DAG 11 – MANGROVE SAFARI EXCURSIE
Vandaag gaat u naar de Mangrove voor een Safari excursie. Kom dicht bij de verbazingwekkende mangroven met een comfortabele boottocht. Zie kalksteenontsluitingen, grotten, een voormalige huisindustrie op basis van houtskool uit mangrovehout, een fossiele locatie en een heleboel fantastische planten. Misschien heeft u het geluk om de apen, slangen, adelaars (we voederen ze niet), otters en andere speciale vogels of hagedissen te zien tijdens deze rit door de mangroven en langs de kust van de verschillende eilanden van Langkawi. Na voltooiing van de tour gaat u naar het nabijgelegen restaurant voor de lunch.

DAG 12 – VRIJE DAG IN LANGKAWI
Vandaag een vrije dag. Vraag de gids voor tips, waardoor u nog meer van de prachtige omgeving kunt genieten.

DAG 13 – VRIJE DAG
Nog een vrije dag vandaag. De laatste kans om van de omgeving te genieten voordat u terugkeert naar huis.

DAG 14 – VERTREK
U kunt rustig ontbijten want u hoeft pas in de middag ui te checken. De chauffeur brengt u dan naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar huis.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF €1550,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.

INBEGREPEN:

  • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
  • Engelssprekende gids
  • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

  • Internationale vluchten
  • Overige maaltijden
  • Overige entreegelden
  • Fooien
  • Eventuele toeslagen-en of belastingen
  • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Maleisië ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Cultural-tour

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS WEST-MALEISIË”

Geniet van de glooiende heuvelpartijen van de Cameron Highlands, leer alles over het koloniale verleden van Penang en Malakka en Laat u verrassen door de fascinerende bezienswaardigheden van Kuala Lumpur.

DE ULTIEME SANDAKAN RAINFOREST EXPERIENCE

Combineer uw Maleisië reis met ongerept Sandakan en aanschouw unieke diersoorten. Kom dichterbij dan ooit bij de met uitsterven bedreigde neusapen, orang-oetans en honingberen.

Malaysia-Sate

STREETFOOD EXPERIENCE KUALA LUMPUR

Beleef de ultieme streetfood experience van Maleisië in Kuala Lumpur. U ontdekt de lokale lekkernijen, de geweldige variëteit aan gerechten en wordt geprikkeld door de aroma’s van verschillende kruiden.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR MALEISIË WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

Batu-Caves

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.