Keng Tung

INSPIRATIEREIS “KOLONIAAL KENG TUNG” 4 DAGEN

INSPIRATIEREIS “KOLONIAAL KENG TUNG” 4 DAGEN

DAG 1 – KOLONIAAL KENG TUNG
Bij aankomst op de luchthaven Keng Tung wordt u verwelkomt door uw gids. Vanaf het vliegveld rijdt u naar het Loimwe gebied, een voormalig zomerresort voor Britten in het koloniale tijdperk. Bezoek onderweg het dorp Naung Cho dat bekend staat als de geboorteplaats van één van de vroegste etnische stammen van de Shan regio. Bezoek in Loi Moi de oude katholieke kerk die door de Italianen werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bekijk enkele van de koloniale huizen die in de Britse koloniale tijd als zomerresidentie zijn gebouwd.

DAG 2 – DE LOI BEZOEKEN
Na het ontbijt rijdt u 2 uur om daarna een wandeling te maken van ongeveer 2,5 uur over de steile weg naar Wan Nyut en Wan Shaung, de dorpen van de Loi stam. De Loi leven het liefst in enorme langhuizen, met minstens 5 gezinnen. Voordat u de Loi bezoekt, is er een oud klooster onderweg, heel mooi en heel anders dan de andere kloosters. In de late namiddag rijdt u terug naar Keng Tung en bezoekt u het Dhammodaya klooster, waar meer dan driehonderd beginners bidden om 18.00 uur.

DAG 3 – DORPJES BEZOEKEN
U gaat de Keng Tung markt bezoeken, een interessante plek om het lokale leven en minderheidsgroepen te observeren die hun goederen in de stad komen kopen en ruilen. Vervolgens rijdt u naar Pin Tauk, door het prachtige landschap waar u een tocht van 7 km door 3 lokale dorpjes zult maken, Pan Lae (Ann-stam), Wan Lar (Akha-stam) en Nam Lin Mai (Ann-stam) die u een inzicht geven in de verschillende levens van de minderheidsmensen in de omgeving. In de middag rijdt u terug naar Keng Tung. Op de terugweg stopt u onderweg bij het dorp Li-Shan in Wan Kwan om de plaatselijke ‘vuurwater’-rijstwijn te proeven die populair is bij alle bergstammen in de regio.

DAG 4 – VOLGENDE BESTEMMING
Na het ontbijt wacht u op uw transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar uw volgende bestemming.

Myanmar is de perfecte bestemming voor diegenen die een authentiek en ongerept land willen ontdekken. Zeker in het zuiden van Myanmar staat het toerisme en haar faciliteiten nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat de luxe hotels van het noorden hier nog niet te vinden zijn. We verblijven in standaard middenklasse hotels zonder pure luxe, maar die door hun charme en vriendelijkheid van de bevolking de moeite waard zijn.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €230,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Eventuele toeslagen creditcard
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Myanmar ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Gouden Rots

DE HEILIGE “GOUDEN ROTS”

Voor vele Birmezen de heiligste plek van Myanmar. Vanaf de top heeft u een spetterend uitzicht over het landschap.

Kalaw

DE MYSTERIEUZE PINDAYA GROTTEN IN KALAW

In Kalaw bevinden zich de mystieke Pindayagrotten middenin de prachtige, ongerepte natuur van de Shan heuvels.

Hill Tribe

“ONTMOET DE GIRAFFEVROUWEN”

Ontmoet verschillende stammen zoals de “giraffevrouwen” die koperen ringen om hun nek en enkels dragen en mensen van de Kayah gemeenschap. Zij leren u meer over hun lokale overtuigingen en spiritualiteit.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR MYANMAR WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.