Giraffevrouwen

INSPIRATIEREIS “ONTMOET DE GIRAFFEVROUWEN” 5 DAGEN

INSPIRATIEREIS “ONTMOET DE GIRAFFEVROUWEN” 5 DAGEN

DAG 1 – MET DE TREIN NAAR LOIKAW
Neem ’s ochtends de trein, na 30 minuten bereikt u Aung Ban, dan volgt het dorp Ti Kyit en tegen de middag arriveert u op station Naung Tayar. Tijdens de rit kunt u genieten van de prachtige landschappen die voorbij zoeven. Op het station wacht de gids op u en u rijdt door naar Pin Laung, waar u gaat lunchen. Na de lunch rijdt u verder naar Phe Khone via Moe Byae Dam en vervolgens naar Loikaw. Als u rechtstreeks van Pin Laung naar Loikaw wilt rijden, duurt het ongeveer 2,5 uur.

DAG 2 – VERKEN LOIKAW
Na het ontbijt rijdt u naar de bruisende Thiri Mingalar markt van Loikaw om kleurrijke etnische groepen en veel lokale producten te zien. Bezoek vervolgens een plaatselijke familie die het kenmerkende gerecht “Kayah Sausage” maakt. U wordt verwelkomd door een lokale meester en ontdekt en ervaart het proces van het maken van originele Kayah worst en het vinden van het subtiele evenwicht tussen de kruiden. Ga verder naar het “Natural dyeing path” in het Loikaw Weaving and Vocational Training Centre, waar een meestertrainer van het weefcentrum u meeneemt door de tuin van het weefcentrum om het natuurlijke verven te ontdekken en te ervaren. Na de lunch bezoekt u het Kayah State Cultural Museum waar ze beschikken over bronzen trommels die worden gebruikt bij bruilofts- en begrafenisgelegenheden, traditionele kleding, zilverwerk en muziekinstrumenten van de Kayah bevolking. Vervolgens ontmoet u (indien beschikbaar) de lokale vakman Mr. U Thein Min in zijn werkplaats. Hij leerde 20 jaar geleden houtsnijwerk maken in Mandalay en hij staat bekend om het snijwerk van Boeddhabeelden en afbeeldingen van lokale Kayah legendes. Aan het eind van de dag kunt u genieten van een magisch uitzicht op de zonsondergang vanaf Mya Kalatt Zedi.

DAG 3 – KAYAH GEMEENSCHAP
Breng de dag door met leuke inzichten in het lokale leven en cultuur in de Kayah gemeenschap in Hta Nee La Leh. De activiteiten beginnen met een kort welkom in het gemeenschapscentrum Hta Nee La Leh. U wordt verwelkomd door leden van de community tourism club van Hta Nee La Leh, georganiseerd door het International Trade Center Kayah, die u een vriendelijke kennismaking met de gemeenschap geven en belangrijke culturele do’s en dont’s vertellen. Bezoek de Kayhtoebo en Hunting Shrine om meer te weten te komen over lokale overtuigingen en het spirituele leven. Geniet bovendien van een Ox Cart rit, via de Lotus vijver naar de schilderachtige 7 meren. Hier kunt u genieten van een heerlijke Kayah Barbecue. In de middag bezoekt u twee huizen. Eerst bezoekt u het huis van een lokale musicus, luister naar traditionele instrumenten en probeer ze te bespelen. Daarna gaat u naar een ander huis om meer te weten te komen over de traditionele Kayah jurk.

DAG 4 – GIRAFFEVROUWEN
Rij in de ochtend ongeveer 45 minuten in de richting van de Padaung dorpen van Pan Pet. Padaung vrouwen, soms ook wel ‘giraffevrouwen’ of ‘vrouwen met lange nek’ genoemd, dragen traditioneel vanaf hun zesde of zevende jaar een groot aantal koperen ringen om hun nek en enkels en voegen er elk jaar 1 toe. Het oorspronkelijke doel was om toekomstige ontvoerders af te weren. Tegenwoordig dragen alleen oudere vrouwen deze ringen nog steeds, omdat de jongere generatie de traditie niet meer volgt. Bij aankomst wordt u verwelkomt in een lokaal huis waar u kunt genieten van een warm drankje en een eenvoudige, lokale snack. Hierna gaat u op weg naar een korte trektocht van 1,5 tot 2 uur, geleid door gidsen van lokale gemeenschappen. Onderweg presenteert uw gids speciale culturele en natuurlijke locaties die belangrijk zijn voor de lokale bevolking en hun manier van leven. Een hoogtepunt van de trektocht is een adembenemend 360-graden uitzicht op de omliggende bergen. Geniet van een lunchpakket of een speciale Jungle picknick. Na de trektocht kunt u een bezoek brengen aan Salong Kana om kennis te maken met een plaatselijke ambachtsman en een praktische demonstratie over het maken van traditionele Kayan armbanden bij te wonen. U kunt zelf ook een traditionele armband maken. De reis eindigt in Rang Ku hamlet, waar u kleine winkeltjes kunt bezoeken, gerund door de beroemde Kayan mensen (in de volksmond bekend als Long Neck Karen), die een symbool zijn van de staat Kayah. Geniet van het leren van een paar woorden van de Kayan taal en praat met deze vrolijke en artistieke mensen.

DAG 5 – BOOTTOCHT INLE LAKE
Na het ontbijt bezoekt u het klooster van Pohperyone waar ongeveer 500 monniken studeren. Vanuit het klooster rijdt u naar de Phekon steiger om een prachtige bootreis naar het Inle Lake te maken via Sagar (Sankar). Zeer weinig toeristen maken de reis naar deze regio, maar het is één van de mooiste plekken in de regio. De boottocht zit vol met prachtige uitzichten en is de thuisbasis van vele unieke soorten vogels, zowel inheemse als trekvogels. Bij aankomst in het Sagar gebied bezoekt u de ‘gezonken’ stoepa’s van Sagar. 108 stoepa’s uit de 16-17e eeuw. Deze religieuze monumenten liggen een aantal maanden per jaar gedeeltelijk onder water. Er is ook een lokaal klooster en dorp dat bezocht kan worden. U gaat daarna door naar het dorp Thaya Gone, de thuisbasis van de Pa-Oh, Shan en Inthar mensen, bekend om zijn productie van lokale rijstwijn. Bekijk het proces van destillatie en proef dan het lokale brouwsel. In Thaya Gone is er ook de mogelijkheid om naar de top van een kleine heuvel te klimmen die een geweldig uitzicht op het meer en de omliggende dorpen biedt. Een andere stop zal worden gemaakt in Sae Khaung Pottery Village om het maken van olie- en waterpotten te bekijken. Aan de westelijke oevers van het Sagar gebied ligt Tar Kaung, een serie van meer dan 200 stoepa’s die ook een fantastische foto opleveren. De lunch wordt onderweg geregeld (picknicklunch of lokale lunch in een klein restaurant). Rond 14.30 uur begint de boot aan zijn reis naar het hoofdgedeelte van het Inle meer. Rij in de vroege avond naar Nyaung Shwe en check in bij uw hotel in Nyaung Shwe of het Inle Lake.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €440,- OP BASIS VAN 2 SAMEN REIZENDE PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Eventuele toeslagen creditcard
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Myanmar ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Gouden Rots

DE HEILIGE “GOUDEN ROTS”

Voor vele Birmezen de heiligste plek van Myanmar. Vanaf de top heeft u een spetterend uitzicht over het landschap.

Kalaw

DE MYSTERIEUZE PINDAYA GROTTEN IN KALAW

In Kalaw bevinden zich de mystieke Pindayagrotten middenin de prachtige, ongerepte natuur van de Shan heuvels.

AUTHENTIEK EN HISTORISCH MANDALAY

Deze stad is bezaaid met tempels en paleizen, omdat dit de voormalige hoofdstad was. Bezoek het koninklijk paleis of wandel over de U-bein brug.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR MYANMAR WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.