Historische steden

HISTORISCHE STEDEN EN MISTIGE BERGEN 14 DAGEN

HISTORISCHE STEDEN EN MISTIGE BERGEN 14 DAGEN

DAG 1 – WELKOM IN SRI LANKA!
Ayubowan! Welkom in Sri Lanka. Bij aankomst ontmoet u de chauffeur en gids en wordt u begeleidt naar een prachtig herenhuis voor uw overnachting. Ervaar uw eerste indrukken van dit geweldige eiland. Bestel een gin-tonic en geniet van het Sri Lanka uit de jaren 1920 dat nog steeds in de lucht zweeft… Wat denkt u van een goed boek en een kopje Ceylon thee terwijl u aan het zwembad op uw balkon rust na een lange vlucht? Of trakteer uzelf op een glas wijn terwijl u zich tegoed doet aan de luxe van de jacuzzi in de buitenlucht.

DAG 2 – WANDELINGEN DOOR DE NATUUR
Deze morgen een tour door Horathapola, het 50 hectare grote landgoed, met zijn grote landbouwoppervlakte, nodigt uit tot een wandeling door de kokospalmen of de rijstvelden. Als u de omgeving van dit landelijke dorp wilt verkennen, kunt u het personeel om een fiets vragen. Later vandaag gaat u verder naar de Culturele Driehoek en checkt u in bij het Charmante Ulagalla Resort. Diep in een klein dorpje dichtbij het werelderfgoed van Anuradhapura ligt Ulagalla, een prachtige oude Wallawa, een Sri Lankaans herenhuis dat liefdevol is gerestaureerd in zijn oude glorie. De kamers liggen verspreid over een prachtig terrein met lagunes. Het is niet ongebruikelijk om zwarte ibissen en andere vogels rondom het pand te zien. De rest van de dag kunt u het omringende reservoir verkennen, de weelderige rijstvelden of de dichte bossen terwijl u op de rug van een mystiek paard rijdt. U kunt ook vogels gaan spotten of een wandeling maken over de natuurpaden, één van de huisbiologen kan u rondleiden en helpen bij het identificeren van unieke flora en fauna in het gebied. Als u wilt deelnemen aan een wateractiviteit, ga dan ’s avonds Kajakken op het serene Ulagalla Reservoir. Kajak rustig in Wannamaduwa Tank en observeer wildlife en vogels in hun natuurlijke habitat, peddelend door lotusbloemen, waterlelies en jungle bomen.

DAG 3 – DE OUDE STAD
Ga vanochtend na het ontbijt verder met het verkennen van de oude stad Anuadhapura. U kunt op de archeologische site nog steeds de heilige Bo boom bezoeken, de dagoba’s staan net zo majestueus als ten tijde van het bewind van koning Tissa. Er wordt verondersteld dat de Sri Maha Bodhi in Anurdharapura door Sangamitta, de dochter van keizer Asoka, ergens rond de derde eeuw voor Christus naar Sri Lanka te zijn gebracht. Onderweg terug naar de accommodatie stopt u bij de Kaludiya Pokuna, een kleinere maar indrukwekkende archeologische vindplaats. Wanneer u over grote archeologische vindplaatsen in Sri Lanka hoort, komt de naam Kaludiya Pokuna er niet vaak in voor, u zult het zelfs niet vinden in reisgidsen, en dat is juist het mooie. Het is een soort van geheim en we hopen dat het zo blijft. Wat opvalt aan Kaludiya Pokuna is dat er nog steeds monniken op de bovenste hellingen van de heuvel wonen. Vraag uw gids om u daarheen te brengen. De meeste monniken die daar wonen hebben een gelofte van stilte en minimale interactie met mensen afgelegd. Neem de tijd om de omgeving te verkennen en plaats te nemen op één van de rotsen, haal diep adem en geniet van de schoonheid ervan.

DAG 4 – STAD VOL VERLEDEN
Verken vandaag uw volgende bestemming, Trincomalee. Onderweg maakt u een stop bij het Ritigala Ancient Monastery. De archeologische vindplaats heeft een zekere mysterieuze sfeer dankzij de lange meditatieve paden die uitmonden in de dichte jungle en grote met stenen omzoomde stuwmeren. Ga hierna naar Trincomalee, de stad heeft een gevoel van betere tijden en is langzaam aan het herstellen van de ravages die de tsunami en de oorlog hebben aangericht. Stelt u zich nou eens voor dat u in een kapsalon terecht komt op een filmset uit de jaren 60 waar Mr. Nadarajah u een memorabele knipbeurt gaat geven. Met uw nieuwe uiterlijk gaat u daarna naar Ruben de kruidenhandelaar, om versgemalen specerijen te kopen. Zijn curry-mix is beroemd in de stad en het zal u doen dromen over Sri Lanka wanneer u weer thuis bent. Dan is het tijd om te gaan eten in de bruisende winkelstraat in Trinco. Er is een klassieke ijssalon die al generaties lang bestaat. De fruitbeker zorgt ervoor dat u goed gevuld raakt. Bezoek voordat u terug gaat Fort Frederik, de laatste overblijfselen van het Nederlandse en Britse fort.

DAG 5 – VRIJE DAG
NGeniet op uw vrije dag van het strand tussen de drukke dagen door.

DAG 6 – TEMPEL VAN DE TAND
Kandy behoort tot het weefsel van legendes. Terwijl Sri Lanka onder Portugees en Nederlands bestuur was, bleven de Koningen van Kandy onafhankelijk. Het was veel later tijdens de Britse overheersing dat Kandy uiteindelijk viel tot het grootste rijk ter wereld. Tegenwoordig is Kandy een grote stad die nog steeds een vleugje koloniale geschiedenis heeft behouden, zoals het Queen’s hotel, een prachtige neoklassieke schoonheid uit de 19e eeuw. De tempel van de Tand is ongetwijfeld de grootste trots van de stad. Bezoek de tempel op tijd voor de avondceremonie. De oude tempel wordt omringd door een gracht, zijn gouden dak glimmend in het zonlicht als witgeklede pelgrims die lotusbloesems dragen. De huidige tempel werd voornamelijk gebouwd onder het bewind van de koningen die regeerden van 1687 tot 1707. De versieringen in de tempel zijn gemaakt van hout, ivoor en gedetailleerde fresco’s.

DAG 7 – DE KRUIDEN VAN KANDY
Op een klein stukje rijden van het bruisende centrum van Kandy, ligt een dorpje waar u een wonderbaarlijke wandeling gaat maken langs de legendarische drie tempels Embeke, Galdaladeniya en Lankathilake, gracieus verborgen in de heuvels van Kandy. Begin bij de Galadaldeniya tempel en uw gids onthult de trotse boeddhistische erfenis die teruggaat tot het tijdperk van de oude koninkrijken. Ga dan verder via het mooie dorpspad dat u naar Lankathilake brengt. Een lonende wandeling langs rijstvelden grenzend aan kleine dorpjes met een veelbelovend uitzicht op groen, kijkend naar de lokale bevolking die werkt in hun tuinen en rijstvelden. Rij hierna naar de stad, stop zelf voor de lunch. Bezoek later de lokale markt voor een ervaring van – The Spices of Kandy. Kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, peper en kurkuma, deze namen doen ons niet alleen denken aan heerlijk eten, maar hebben ook betrekking op het tijdperk van de ontdekkingsreizen en op 500 turbulente jaren in de geschiedenis van Ceylon onder Portugees, Nederlands en Brits bestuur. Rij terug naar uw hotel en ontspan na een enerverende dag.

DAG 8 – MAGISCHE TREINREIS
Maak de meest magische treinreis door het theelandschap van Sri Lanka. Een fantastische manier om Sri Lanka’s bergdorpjes, theeplantages en het dagelijkse leven van de lokale bevolking te zien. U komt aan bij uw accommodatie Camellia Hills. Camellia Hills biedt een prachtig uitzicht over het stuwmeer van Castlereagh en heeft prachtige open terrassen om het uitzicht over de glooiende heuvels te bewonderen. Een perfect toevluchtsoord in de heuvels om te ontspannen en tot rust te komen, het fantastische zwembad en de ambalama in de voortuin, omringd door theeplantages.

DAG 9 – THEEPLANTAGE
s’ Ochtends maakt u een wandeling heuvelopwaarts via de lange kronkelige wegen naar een klein dorpje in de heuvels. Hoe hoger u de berg oploopt, het uitzicht op het Castlereagh meer wordt steeds beter, houdt uw camera stand-by om wat mooie foto’s te kunnen maken! Keer terug naar uw bungalow voor het ontbijt en doe later een theetour. De geschiedenis van thee en Sri Lanka zijn onderling verbonden en het is op de heuvels van Hatton waar de traditie van theeplantage nog steeds leeft. De plantages rond de Tea Trails zijn volledig operationeel zoals ze ook waren in de late 1800’s toen de eerste Schotten in het land kwamen investeren. Interessant genoeg produceerde Sri Lanka tijdens de Nederlandse periode vooral koffie, toen de koffieplantages leden aan een plaag, was het tijd om een nieuw geldgewas te bedenken en introduceerden de Britten thee. De meeste arbeidskrachten zijn nog steeds Tamil vrouwen die een moeilijk leven leiden, de omstandigheden zijn sinds de 19e eeuw drastisch verbeterd, maar het is nog steeds zwaar werk. Probeer bij Tea Trails de lokale mensen te ontmoeten die daar werken, en een gesprek aan te knopen, u zult veel te horen krijgen over het leven daar.

DAG 10 – OP SAFARI
Vandaag gaat u naar Yala National Park! Onderweg kunt u een aantal archeologische vindplaatsen bezoeken, zoals Buduruwagala Raja Maha Viharaya. Het is één van onze favorieten en toch erg rustig en een perfecte plek om de benen te strekken. Yala National Park is dé plek waar u majestueuze olifanten, pauwen met kleurrijke veren, grote zwarte beren en behendige luipaarden kunt spotten. Opmerking: als u toevallig van Buttla op weg naar Yala rijdt, is de kans groot dat u hem tegenkomt: Rajah, een olifant die de gewoonte heeft om midden op de weg te gaan staan! Het verhaal gaat dat tijdens de oorlog mensen die deze kant op reisden deze olifant vaak zagen en wat te eten gaven en uiteindelijk werd hij een symbool in dit gedeelte van het land.

DAG 11 – ONBEKENDE PLEKJES VAN YALA
Yala National Park is het bekendste nationale park van Sri Lanka en het is de thuisbasis van een verbazingwekkend scala aan dieren in het wild. Helaas zorgde de grotere bekendheid ook voor overontwikkeling en als u vanuit Kirinda het nationale park betreedt – wat iedereen doet – komt u waarschijnlijk in een file van jeeps en bussen terecht. Halverwege de wereld reizen om vervolgens vast komen te zitten in het verkeer en stof te happen is niet echt iemands idee van een safari, maar het gebeurt wel helaas. We vermijden dat liever en door samen te werken met Kulu Safaris vonden we een manier om de drukte te vermijden door Yala binnen te komen via de ingang van Kataragama – er kunnen enkele andere jeeps aanwezig zijn, maar niets zoals in het gedeelte van de hoofdingang. Als u twee nachten in het kamp verblijft, is er een kans om de meer afgelegen gebieden van het Nationaal Park te verkennen, zoals blok 3 en 5 waar nauwelijks bezoekers zijn! Keer terug naar de camping na de safari’s, ontspan en geniet van een paar aperitiefjes.

DAG 12 – KOLONIAAL GALLE
Na uw laatste jeepsafari in Yala National Park, gaat u verder naar Galle. Galle beschikt over geplaveide straatjes die 400 honderd jaar geschiedenis hebben gezien van Arabische handelaren tot de avontuurlijke Portugezen en de ijverige Nederlanders. Het Fort leeft nog, maar door de ontwikkeling van de toeristenindustrie kiezen veel gezinnen ervoor hun huis te verkopen om daarna te worden verbouwd tot een nieuw boetiekhotel. Als u Galle vandaag bezoekt, krijgt u nog steeds de kans om het te zien als een klein Sri Lankaans microkosmos waar boeddhisten en moslims samenleven, maar over een paar jaar kan dit veranderen en zal het een plaats worden vol met hotels en toeristische restaurants. Natuurlijk is het Fort een hoogtepunt, maar er is zoveel meer te ontdekken! Deze keer nemen we u mee op een spirituele reis buiten Galle. De 20 minuten durende tuktuk rit om er te komen is al iets dat iedereen zou moeten meemaken terwijl u over kleine weggetjes door de weelderige en groene rijstvelden rijdt. Eenmaal ter plaatse beklimt u de trap om bij de Yatagala tempel te komen. Uw gids die zelf een boeddhist is, neemt u mee op een spirituele reis om lichaam en geest te zuiveren van negatieve gedachten en hulde te brengen aan Boeddha.

DAG 13 – WANDELEN DOOR GALLE
In de ochtend kunt u rustig ontbijten en de omgeving verkennen door middel van een wandeling. Later op de dag ontdekt u de vele gezichten van Galle! De havenstad Galle is één van de must sees op het eiland. De muren die het fort omsluiten hebben de binnenstad intact gehouden na jaren van beroering en verovering. Van islamitische edelsteenhandelaren, Portugese avonturiers, Nederlandse kapers, en laten we de Engelsen niet vergeten, ze hebben Galle op een bepaald moment in de geschiedenis allemaal tot hun thuis gemaakt. Met schattige winkeltjes, gerestaureerde koloniale herenhuizen en een opkomende eetcultuur heeft de stad een hippe uitstraling.

Dag 14 – VERTREK
Het is tijd om te vertrekken naar uw volgende bestemming! Stop voor uw laatste Tambili op weg naar het vliegveld.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €2900,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Accommodatie o.b.v. 2 personen in tweepersoonskamers
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Activiteiten zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (indien gewenst is dat mogelijk)
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Eventuele toeslagen creditcard
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Sri Lanka ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

olifantjes

ONVERGETELIJKE BOOTSAFARI IN GAL OYA

De enige bootsafari tijdens uw Sri Lanka reis! U kunt olifanten, krokodillen en zeldzame vogelsoorten spotten vanaf het water!

Exclusieve reis Sri Lanka

INSPIRATIEREIS “VERRASSEND SRI LANKA”

U ontmoet insiders die u alle te gekke plekjes laten zien van Sri Lanka. Ook komt u oog in oog te staan met majestueuze dieren.

Familiereis

INSPIRATIEREIS “FAMILIEREIS SRI LANKA”

Van de cultuur proeven in Ritigala, op een waanzinnige safari in Yala, aan het strand relaxen in Nilaveli en een magische treinreis maken door het heuvellandschap van Sri Lanka, alles is mogelijk!

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR SRI LANKA WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.