Highlights Sri Lanka

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS SRI LANKA” 14 DAGEN

INSPIRATIEREIS “HIGHLIGHTS SRI LANKA” 14 DAGEN

DAG 1 – WELKOM IN SRI LANKA!
Bij aankomst in Colombo, wordt u opgewacht door de chauffeur die u naar uw hotel brengt. Ervaar uw eerste indrukken van dit geweldige eiland. Af en toe is het notarishuis zo’n plek. U bent net aangekomen, dus geniet van de omgeving en kom tot rust.

DAG 2 – FIETSAVONTUUR
Vandaag gaat u een fiets pakken en door het dorp te fietsen. U bent van harte welkom om de omgeving te verkennen, maar het is beter om met een local op weg te gaan om u de weg te wijzen. Het omliggende bos en dorp biedt een aantal charmante fietsroutes die u in een rustig tempo kunt nemen. Het eerste deel van de rit gaat door de weelderige rijstvelden en dan gaat u het Dikkale bosreservaat in. Later op de middag kunt u een mooie wandeling maken door het dorp. De schilderachtige bossen en omliggende dorpen bieden een aantal geweldige wandelingen en mogelijkheden om te genieten van de lokale cultuur en omgeving. U kunt ook de plaatselijke tempels bezoeken op religieuze locaties. Voel u vrij om een gesprek te hebben met de hoofdmonnik als hij in de buurt is en u kunt ook deelnemen aan een kleine puja ceremonie door wat bloemen aan te bieden. Vervolgens stopt u bij een lokale Kadey (winkel) om een gewone thee te drinken zoals de lokale bevolking het noemt. De kop thee gaat goed samen met rietsuiker (zoete blokjes gemaakt van stroop). De dame hier doet alles met een glimlach en u zult de echte lokale gastvrijheid ervaren.

DAG 3 – DE CULTURELE DRIEHOEK
Vandaag gaat u naar de culturele driehoek. Vergeet niet om uw biologische moestuin te bezoeken bij uw accommodatie voordat u vertrekt. Als u geïnteresseerd bent, kun u ook hun fish spa uitproberen. Later op de middag bezoek en verken het archeologische klooster Ritigala. Denk aan Indiana Jones – nou dat is een beetje overdreven maar Ritigala heeft in zekere zin dat gevoel van een onontdekte wereld verwijderd van de beroemdste bezienswaardigheden in Sri Lanka. De archeologische vindplaats bevindt zich in een mysterieuze natuur vanwege de lange meditatieve paden die uitmonden in de dichte jungle en grote met stenen omzoomde stuwmeren. Neem de tijd om te gaan zitten en contact te maken met de natuur in deze oude, heilige omgeving.

DAG 4 – LION ROCK
Vandaag vroeg in de ochtend bezoekt u het Sigiriya rotsfort. De prachtige rots dat ook wel de Lion Rock wordt genoemd, is een zeldzaam juweel tussen de vele schatten in Sri Lanka. De plaats was het domein van koning Kashyapa, wiens doel het was een onneembare vesting te bouwen met daarbinnen een hemelse woonplaats. Stijgend boven de droge vlaktes van het Sigiriya district, eindigt de stoere klim van 1200 voetstappen op deze monodon met het meest mooie panoramische uitzicht op de smaragdgroene vlaktes en de groene dorpjes eronder. De skeletindeling van de oude stad binnen het fort verwondert haar waarnemers met de grootsheid en complexiteit van de 5e-eeuwse stedenbouwkundige planning van Sri Lanka. Op weg naar de top kunt u de beroemde Sigiriya fresco’s bekijken van de bloemrijke maagden met wespentailles, te midden van de wildernis en oude ruïnes.

DAG 5 – RONDDWALEN IN KANDY
Na het ontbijt gaat u naar de heuvelhoofdstad van het land, Kandy! Kandy behoort tot het weefsel van legendes. Terwijl Sri Lanka onder Portugees en Nederlands bestuur was, bleven de Koningen van Kandy uitdagend en onafhankelijk. Het was veel later tijdens de Britse overheersing dat Kandy uiteindelijk viel tot het grootste rijk ter wereld. Tegenwoordig is Kandy een grote stad die nog steeds een vleugje koloniale geschiedenis behoudt, zoals het Queen’s hotel, een prachtige neoklassieke schoonheid uit de 19e eeuw. Daarna bezoekt u de Garrison Cemetery om te luisteren naar enkele coole “Tales of the dead”! We hebben de perfecte insider op de begraafplaats die geweldige verhalen met u zal delen. Hoogstwaarschijnlijk zult u hier Charles Carmichael ontmoeten, een interessante persoonlijkheid die de dood tot leven brengt, goed, niet letterlijk maar metaforisch. Heel vloeiend in het Engels en altijd klaar voor een praatje, dit is niet een alledaagse begraafplaatsverzorger.

DAG 6 – GAL OYA, EEN ONONTDEKTE SCHAT
Na een ontspannen ontbijt gaat u naar Gal Oya. Gal Oya is een onontdekte schat in Sri Lanka. Een nationaal park omgeven door water en eilanden. Het is rustiek, maar het heeft alles wat u nodig heeft, prachtig ingerichte kamers, een uitstekend team van lokale gidsen en een aantal van de beste gerechten die u in het land kunt vinden. Het Gal Oya Lodge Team streeft ernaar een ecotoeristische lodge te zijn met een positieve impact op de natuur in de afgelegen regio van het Gal Oya National Park in Sri Lanka. Ze hebben meerdere soorten dieren rond de Lodge gevonden, zoals muisherten (kleinste soorten herten in de wereld), wilde zwijnen, land- en watermonitoren, stekelvarkens en het zeer bedreigde en meest verhandelde dier ter wereld, de pangolin. Bovendien hebben ze hier 3 van de 4 soorten wilde katten in Sri Lanka waargenomen: viskatten, oerwoudkatten en roestig-gevlekte katten.

DAG 7 – BOOTSAFARI GAL OYA
Geniet vandaag van een bootsafari in het Gal Oya National Park, een echt unieke ervaring. U kunt ook gaan picknicken op een afgelegen eiland binnen het park zelf. Een geweldige kans om de dieren in het wild te observeren vanaf het prachtige meer van Gal Oya: inclusief krokodillen, herten, olifanten en vele zeldzame en endemische vogelsoorten. Deze ervaring is de enige in Sri Lanka die u in staat stelt dieren vanaf het water te spotten en u echt onder te dompelen in de leefgebieden van de dieren. Misschien heeft u het geluk de olifanten tussen de eilanden te zien zwemmen.
Tip: u heeft misschien een hoed en zonnebrandcrème nodig terwijl u in het nationale park bent, want het kan behoorlijk heet worden als de zon op is. Later op de middag kunt u samen met een naturalist een wandeling maken rond de lodge, genieten van de overvloedige vogels en de prachtige omgeving. De wandeling biedt een aantal mogelijke routes om een breed scala aan vogelsoorten te observeren, zoals ijsvogels, adelaars en vele watervogels.

DAG 8 – TREKTOCHT MONKEY MOUNTAIN
De dag begint met een trektocht naar Monkey Mountain! Voor de avontuurlijke vroege vogels is een 1,5 uur durende tocht bergopwaarts ’s ochtends een must. Bovenaan wacht een dramatisch 180 graden uitzicht over de grote beboste vallei. Als u vroeg start kunt u de zon zien opkomen over de heuvels in de verte en de eindeloze junglehemel beneden observeren. Als u uitgekeken bent, komt u terug voor een welverdiend ontbijt terwijl u kijkt naar wat u net heeft beklommen. Later op de middag gaat u op ontdekkingstocht met de stamhoofd Veddha. Gal Oya Lodge grenst aan één van de laatst overgebleven gemeenschappen van de Veddha bevolking – de in het bos levende, inheemse bevolking van Sri Lanka. We kunnen de dorpsleider uitnodigen om u mee te nemen op een wandeling door de oerwouden van zijn voorouders. Leer over de lokale natuur terwijl hij het bos tot leven brengt door het gebruik van geneeskrachtige planten, oude jachtgebieden en grotwoningen door zijn stam uit te leggen, terwijl het een fascinerend inzicht geeft in hoe de jager-verzamelaars leefden in de oerwouden van Gal Oya.

DAG 9 – ELLA
Na een ontspannen ontbijt gaat u verder richting Ella. Hoog in de hooglanden van Sri Lanka ligt het kleine stadje Ella. Hier is de lucht koeler, de vegetatie is weelderig en fruit groeit overvloedig in het aangename heuvelklimaat. Dit is één van de belangrijkste wandelbestemmingen in Sri Lanka en tegelijkertijd is het de perfecte plek om een paar dagen te ontspannen, een boek te lezen of te genieten van een kopje thee.

DAG 10 – STUKJE GESCHIEDENIS
De dag begint met een ontspannen wandeling naar de Little Adams Peak – de wandeling zelf duurt ongeveer een uur, het uitzicht op de vallei en de omliggende heuvels is adembenemend. Het beste weer is ’s morgens vroeg wanneer de lucht helder is en de ochtendlucht fris en koel is. Ga vervolgens naar de Nine Arch Bridge. In de jaren 20 van de vorige eeuw breidden de Britten de spoorlijn uit tot helemaal in Badulla, een verbazingwekkende prestatie gezien de vallei die moest worden overgestoken een dicht begroeid gebied was. Misschien wel de meest opmerkelijke prestatie is de Demodara Nine Arch brug. Het was één van de architectonische wonderen van zijn dag terug in Brits Ceylon. Deze enorme spoorwegovergang is volledig gebouwd van steen, stenen en cement en er is geen enkel stuk staal in de constructie.
Tip: u kunt een kleine wandeling maken en dit vanaf een uitkijkpunt bekijken. Als u avontuurlijker bent, kunt u helemaal naar beneden lopen naar de brug en misschien een trein ontdekken die door de brug komt.

Dag 11 – GALLE
Na het ontbijt kunt u de heuvels verlaten en afdalen naar Galle in het zuidelijke deel van het eiland. Later op de middag gaat u op een spirituele reis net buiten Galle. De 20 minuten durende tuktuk rit om er te komen is al iets dat iedereen zou moeten meemaken. U rijdt over kleine weggetjes door de weelderige en groene rijstvelden, er zijn maar weinig toeristen te vinden, enkel een paar dorpelingen die de gewassen oogsten of een praatje maken met hun buurman. Eenmaal ter plaatse beklimt u de trap om bij de Yatagala tempel te komen. Uw gids die zelf een boeddhist is, neemt u mee op een spirituele reis om lichaam en geest te zuiveren van negatieve gedachten en hulde te brengen aan Boeddha. Deze symbolische handeling die door elke Srilankaanse boeddhist wordt beoefend, geeft een gevoel van geluk, vrede en opluchting. U zult onder de indruk zijn van het grote Boeddhabeeld terwijl u de traditionele Pichcha bloemen aanbiedt. Na het aanbod bent u klaar om de zegen te ontvangen van de toegewijde monniken, maar vergeet niet om een kijkje te nemen in de kamer gevormd in de rotsen waar Boeddha ligt – de muurschilderingen zijn er al jaren. Kniel naar de Boeddha, houdt de Pirith Noola vast en sluit uw ogen terwijl uw lichaam en geest gesust worden door het geluid van de Pali melodieën.

DAG 12 – GALLE FORT
Breng de ochtenduren ter vrije besteding door en geniet ’s middags van een wandeling rond de muren van het Galle Fort samen met uw gids. Er zijn plaatsen in de wereld die spreken over een ander tijdperk van vervlogen tijden, het Galle Fort is er één van. Stelt u zich voor, geplaveide straatjes die vierhonderd jaar geschiedenis hebben gezien van Arabische handelaren tot de avontuurlijke Portugezen en de ijverige Nederlanders. Met koloniale huizen compleet met hun rode pannendaken, een indrukwekkende omwalling rond een klein schiereiland dat uitkijkt op de Indische Oceaan en u begint een idee te krijgen van het Fort in Galle. Misschien is één van de meest opmerkelijke dingen van het Fort dat het een levend monument is. Families die generaties lang hier hebben gewoond, blijven de versterkte straten bewonen. Het Fort leeft nog, maar dankzij de ontwikkeling van de toeristenindustrie kiezen veel gezinnen ervoor om hun huizen te verkopen om er een nieuw boetiekhotel van te maken. Als u Galle vandaag bezoekt, krijgt u nog steeds de kans om het te zien als een kleine Sri Lankaanse microkosmos waar boeddhisten en moslims samenleven, maar over een paar jaar kan dit veranderen en zal het een plaats vol met hotels en toeristische restaurants worden. Ons advies is dus om het te komen bekijken voordat het voor altijd verandert.

DAG 13 – VERKEN COLOMBO
Colombo is de grootste stad van Sri Lanka en tevens het commerciële centrum. Jarenlang hebben bezoekers het vermeden en er waren redenen voor – het had de reputatie saai te zijn. Wij denken daar anders over, Colombo is in tegenstelling tot Bangkok of Jakarta gemakkelijk te verkennen. Het is waar dat u zich moet voorbereiden op wat verkeer, maar als u eenmaal langs de drukke straten kijkt, is er een rijke wereld om te ontdekken. Later in de middag ontmoet u Rashan, een interessante man uit de stad, die u meeneemt om de onzichtbare delen van Colombo te gaan verkennen. Rashan neemt u mee door de Galle Face green, naar de binnenwegen van Slave Island en de drukke markten in Pettah. Terwijl u door de gekke straten van het Slaveneiland loopt, zult u veel plaatselijke mensen ontmoeten en kunt u ervaren hoe zij hun dagelijkse leven doorbrengen. Geen franjes of scripts hier, gewoon het lokale leven zoals het is! Ook neemt Rashan u mee naar een Street Food-joint, waar u een Kottu Rotti kunt eten, een alledaagse Sri Lankaanse maaltijd die u niet mag missen en die u het best op straat kunt eten. Oh en als u geluk heeft, kunt u misschien op tijd naar binnen gaan voor een Pooja ceremonie bij een hindoe Kovil.
Tip: vraag Rashan om uw eigen Kottu te hakken, het is een hele ervaring.

DAG 14 – GALLE & MIRISWATTE & VLIEGVELD
Helaas is het tijd om het prachtige Sri Lanka te verlaten. U wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor vertrek naar uw volgende bestemming.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1645,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN

INBEGREPEN:

 • Accommodatie o.b.v. 2 personen in tweepersoonskamers
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Activiteiten zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (indien gewenst is dat mogelijk)
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Eventuele toeslagen creditcard
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Sri Lanka ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Familiereis

INSPIRATIEREIS “FAMILIEREIS SRI LANKA”

Van de cultuur proeven in Ritigala, op een waanzinnige safari in Yala, aan het strand relaxen in Nilaveli en een magische treinreis maken door het heuvellandschap van Sri Lanka, alles is mogelijk!

Exclusieve reis Sri Lanka

INSPIRATIEREIS “VERRASSEND SRI LANKA”

U ontmoet insiders die u alle te gekke plekjes laten zien van Sri Lanka. Ook komt u oog in oog te staan met majestueuze dieren.

moeders-curry

GROOTMOEDER’S CURRY & GIN TONICS

Deze moeder gaat u leren om echt authentiek Sri Lankaans te koken! De curry-krab die u gaat maken, zal u doen huilen van geluk.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS NAAR SRI LANKA WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.