Seoul

“INSPIRATIEREIS” AUTHENTIEK ZUID-KOREA

“INSPIRATIEREIS”AUTHENTIEK ZUID-KOREA

DAG 1 – AANKOMST IN SEOUL
Na een warm welkom reist u met uw Engelstalige gids naar uw unieke luxe 4 sterren boutique hotel. Laat u verwennen en kom tot rust of verken alvast een stukje van deze metropool. In Hongdae geniet u ’s avonds van het gezang van straatmuzikanten en unieke koffietentjes met de lekkerste smaakcombinaties. In Dongdaemun of Myeong-dong kunt u heerlijk winkelen of breng een bezoekje aan een ondergronds winkelcentrum te vinden bij verschillende metrostations.

DAG 2 – ANDONG EN HAHOE FOLK VILLAGE
Hahoe Folk Village in Andong is een traditioneel dorp dat stamt uit de Joseon periode. Een zeer belangrijk stukje cultureel Korea. U ontdekt al wandelend de architectuur. Proef ook verrukkelijke lokale delicatessen zoals Heotjesabap en Andong Guksu. Koningin Elizabeth bracht hier zelfs een bezoek aan in 1999! Een museumbezoek aan het Hahoe Mask museum zal u verrijken. Honderden maskers vindt u hier in vrolijke kleuren en met gewaagde uitdrukkingen. Maskers van over de hele wereld worden hier tentoongesteld. U vindt hier tevens maskers gemaakt uit verschillende periodes van Korea, kunt u ze van elkaar onderscheiden? In Byeongsanseowon geniet u van de serene schoonheid die het omliggende gebergte creëert. Tevens is het gebergte ook de beschermer van deze confucianistische school, daterend uit de Joseon periode. Een prachtig plaatje om te zien.

DAG 3 – GYEONJU EN SEOKGURAMGROT
Gyeongju zal u doen verrassen met haar erfgoed. In de Seokguramgrot en de Bulguksatempel, aanschouwt u een boeddhistisch meesterwerk! Wandel door Gyeongju Donggung Palace, het tweede paleis voor de kroonprins gedurende het Silla rijk. De wolji pond schittert in zonlicht en zal na de avondval zoals haar naam beschrijft de maan reflecteren. ’s Middags wandelt u door Tumuli park waar verschillende graftombes te vinden zijn. De Cheonmachong Tombe laat een interessante manier zien van begraven. De tombe is zeer belangrijk omdat dit de eerste tombe is die werd gevonden en opgegraven. Als dagsluiting struint u door Cheomseongdae observatory, waar u meer leert over hoe men vroeger navigeerde door het sterrenstelsel.

DAG 4 – HAEINSA EN GAYASAN MOUNTAIN
In Haeinsa Temple wordt u overspoeld door al het erfgoed. U vindt hier vele historische overblijfselen en culturele attributen. Wandel door alle historische artefacten en tussen de overweldigende gebouwen. Hierna maakt een trektocht naar Gayasan Mountain en geniet u van de natuur en het prachtige uitzicht. Na uw diner vertrekt u naar Busan. De 2e grootste stad van Zuid-Korea!

DAG 5 – BUSAN EN ORYUKDO SKYWALKS
Na het ontbijt bezoekt u Gukje market, opgebouwd door vluchtelingen uit Noord-Korea. Zij trokken na de Koreaanse oorlog naar Busan en zette marktstalletjes op om geld te verdienen. De markt is tegenwoordig enorm en verbind tevens kleinere markten. U dwaalt hier uren rond. Proef de verste vis van Korea bij Jalgachi market. De oudere dames, ook wel ajumma’s genoemd, zijn hier druk bezig met het schoonmaken van de vangst en het verkopen ervan. Haal ook gedroogde viswaren. Mocht dit u smaken dan is dit de plek om het te halen! In Yongdu Observatory kijkt u uit over heel Busan en maakt u sublieme foto’s van de stad. Waai lekker uit tijdens een verfrissende wandeling over Haeundae Beach. U sluit de dag af met een bezoek Oryukdo skywalks. Hier bewondert u de schitterende kustlijn van Busan.

DAG 6 – BUSAN EN HAEDONG YONGGUNG BUDDHIST TEMPLE
Een bezoek aan de Haedong Yonggung Buddhist Temple zal u goed doen. Zelden staan tempels aan de kust. En hierdoor zijn er tevens veel nationale toeristen. Proef hier lokale lekkernijen die zullen smaken naar meer. U zult smullen van een overheerlijke versie van de Nederlandse oliebol. Ook koopt u hier aparte spulletjes voor thuis bij de souvenirstalletjes. Het Machu Picchu van Busan zal u aangenaam verrassen. Gamcheon Cultural Village bestaat uit vele kleurrijke huisjes. Loop door de prachtig gedecoreerde straatjes. Maak prachtige foto’s en geniet van de creatieve streetart. In Taejondae Park vindt u de Sinseon Rock. Hier dalen goden neer voor een ontspan momentje. Wandel langs de kust en kijk uit over het sprankelende water en de vissersboten. Ten slotte bezoekt u de UN Cemetary. Hier worden gesneuvelde soldaten en hulpverleners geëerd voor hun daden en inzet. U vindt hier ook eerbetoon voor Nederlandse soldaten. Hierna vertrekt u naar Seoul.

DAG 7 – SEOUL EN KIMCHI
In de ochtend maakt u het geliefde Koreaanse bijgerecht Kimchi. Een pittig stukje cuisine. Hierna maakt u prachtige foto’s wanneer u een Hanbok draagt. De Ice gallery shop zal u doen afkoelen van het vurige begin van de dag. U wandelt hier door een ware wereld van ijs! Slenter hierna door Gangnam street en vindt het perfecte restaurantje voor de lunch. Het aanbod van open studio’s, ateliers, cafés, restaurants, bars, modewinkels en propshops gaan op in een chic stadsbeeld. Een unieke samensmelting van oud en nieuw. De straat weerspiegeld de sfeer van een moderne stad samen met de warmte van vroeger. In de Coex Mall bent u uren zoet met winkelen. Voor de afwisseling is SMTown een echte aanrader. Tuur als het ware in de wereld van K-pop. Zoiets heeft u nog nooit gezien. U wandelt voor de avond valt door de Bongeunsa Buddhist Temple ter afsluiting van de dag.

DAG 8 – SEOUL EN GYEONGBOKGUNG PALACE
De wisseling van de wacht bij Gyeongbokgung palace mag zeker niet aan uw reis ontbreken. Loop door het paleis en lees de verhalen van vroeger. Struin door Insadong antique street. Hier vindt u typische Koreaanse waren. Hanbok, Hanji, traditionele thee, aardewerk en diverse volksambachten. Vouw uw eigen hanji in Namsan Hanok Village en schrijf in het Koreaans! Speel hier ook een gezellig spelletje Go met een ajumma. Aangekomen op Namsan tower aanschouwt u het schitterende uitzicht over Seoul. En u wandelt langs de hekken vol met liefdesslotjes. Zelfs in de bittere kou straalt deze grootste metropool! In Myeong-dong en op Namdaemun market slaat u nog wat Koreaanse souvenirs en producten in. Hierna wordt u naar Incheon Airport gebracht.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €1935,- OP BASIS VAN 2 SAMENREIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 sterren accommodaties
 • Ontbijt en lunch zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Zuid-Korea ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

Koreaanse grens

BIZARRE ERVARING AAN DE KOREAANSE GRENS

Een spannende reis naar de grens van de Zuid-Korea (DMZ). Hoor de verhalen en zet zelf een paar stappen in Noord-Korea.

Gyeongbokgung-palace

“INSPIRATIEREIS” CLASSIC HIGHLIGHTS ZUID-KOREA

Maak een rustgevende trektocht op Jeju Island, dwaal door Gukje Market in Busan en leer kimchi maken in Seoul.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

ZUID-KOREA-BIZARRE-ERVARING-AAN-DE-KOREAANSE-GRENS

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.