Gyeongbokgung-palace

“INSPIRATIEREIS” CLASSIC HIGHLIGHTS ZUID-KOREA

“INSPIRATIEREIS” CLASSIC HIGHLIGHTS ZUID-KOREA

DAG 1 – AANKOMST IN SEOUL
Na een warm welkom reist u met uw Engelstalige gids naar uw unieke luxe 4 sterren boutique hotel. Laat u verwennen en kom tot rust of verken alvast een stukje van deze metropool. In Hongdae geniet u ’s avonds van het gezang van straatmuzikanten en unieke koffietentjes met de lekkerste smaakcombinaties. In Dongdaemun of Myeong-dong kunt u heerlijk winkelen of breng een bezoekje aan een ondergronds winkelcentrum bij verschillende metrostations.

DAG 2 – ANDONG EN BYEONGSANSEOWON
Hahoe Folk Village in Andong is een traditioneel dorp dat stamt uit de Joseon periode. Een zeer belangrijk stukje cultureel Korea. U ontdekt al wandelend de architectuur. Proef ook verrukkelijke lokale delicatessen zoals Heotjesabap en Andong Guksu. Koningin Elizabeth bracht hier zelfs een bezoek aan in 1999! Een museumbezoek aan het Hahoe Mask museum zal u verrijken. Honderden maskers vindt u hier in vrolijke kleuren en met gewaagde uitdrukkingen. Maskers van over de hele wereld worden hier tentoongesteld. U vindt hier tevens maskers gemaakt uit verschillende periodes van Korea, kunt u ze van elkaar onderscheiden? In Byeongsanseowon geniet u van de serene schoonheid die het omliggende gebergte creëert. Tevens is het gebergte ook de beschermer van deze confucianistische school, daterend uit de Joseon periode. Een prachtig plaatje om te zien.

DAG 3 – GYEONJU EN BULGUKSATEMPEL
Gyeongju zal u doen verrassen met haar erfgoed. In de Seokguramgrot en de Bulguksatempel, aanschouwt u een boeddhistisch meesterwerk! Wandel door Gyeongju Donggung Palace, het tweede paleis voor de kroonprins gedurende het Silla rijk. De wolji pond schittert in zonlicht en zal na de avondval zoals haar naam beschrijft de maan reflecteren. ’s Middags wandelt u door Tumuli park waar verschillende graftombes te vinden zijn. De Cheonmachong Tombe laat een interessante manier zien van begraven. De tombe is zeer belangrijk omdat dit de eerste tombe is die werd gevonden en opgegraven. Als dagsluiting struint u door Cheomseongdae observatory, waar u meer leert over hoe men vroeger navigeerde door het sterrenstelsel.

DAG 4 – BUSAN EN DONGBAEK ISLAND
Na het ontbijt bezoekt u Gukje market, opgebouwd door vluchtelingen uit Noord-Korea. Zij trokken na de Koreaanse oorlog naar Busan en zette marktstalletjes op om geld te verdienen. De markt is tegenwoordig enorm en verbind tevens kleinere markten. U dwaalt hier uren rond. Proef de verste vis van Korea bij Jalgachi market. De oudere dames, ook wel ajumma’s genoemd, zijn hier druk bezig met het schoonmaken van de vangst en het verkopen ervan. Haal ook gedroogde viswaren. Mocht dit u smaken dan is dit de plek om het te halen! In Yongdu Observatory kijkt u uit over heel Busan en maakt u sublieme foto’s van de stad. Waai lekker uit tijdens een verfrissende wandeling over Haeundae Beach. U sluit de dag af met een bezoek aan Dongbaek Island. Hier maakt u een ontspannende wandeling.

DAG 5 JEJU EN SANGUMBURI
U bezoekt eerst de Manjanggul-grot. Eén van de mooiste lavatunnels ter wereld! Wandel door dit ware natuurmonument vol stalagmieten. Vervolgens reist u naar Sunrise Peak waar u deelneemt aan de Jeju Woman Diver-show. De legendarische vrouwenduikers zetten een volledige uitvoering neer, van hun pre-duikritueel, tot aan hun vangst. Proef zelfs de vers gevangen vis. Vervolgens rijdt u naar Seongeup Folk Village waar u wandelt tussen confuciaanse heiligdommen, oude regeringsgebouwen, grote molenstenen en vestingruïnes. Ook beleeft u hier volksspelen, proeft u lokale lekkernijen en kijkt u naar volksambachten. In Sangumburi wandelt u door een uniek natuurgebied. U kunt hier zowel evergreens, esdoorns en magnoliabomen als de zeldzame winteraardbeien vinden! Tot slot brengt u een bezoek aan EcoLand, waar u in een groene stoomlocomotief een ritje maakt. Maak hierna een rustgevende wandeling door de mysterieuze Gotjawal bossen en bezoek verscheidene attracties in het park zoals het Floating Café en topiary kunstwerken.

DAG 6 JEJU EN CHEONJIYEON FALLS
In de ochtend rijdt u over de mysterieuze weg van Jeju. Waar de wetten van zwaartekracht worden getrotseerd. Laat zelf een voorwerp de heuvel oprollen en test het uit! Hierna vervolgt u uw weg voor een pluizig bezoek aan het teddyberen museum. Hier struint u langs de unieke collectie teddyberen tentoongesteld in verschillende settings. U vindt er zelfs een beertje met een louis Vuitton jasje aan! Bij Jusangjeolli maakt u kunstige foto’s van de uit zee stekkende kubussen van steen. En vervolgens wandelt u over het subtropische pad naar de Cheonjiyeon Falls en luistert naar het prachtige geluid van het vallende water. Loop over de opvallende oranje brug voor een schitterend uitzicht over het gebied met zeezicht. In Jeju Glass Castle zal u worden betoverd door de magische sfeer. Loop door ’s werelds eerste volledig glazen labyrint en aanschouw meesterwerken van internationaal bekende kunstenaars. U bezoekt tevens het O’sulloc-theemuseum. Koop hier uw perfecte cadeau voor vrienden en familie of kijk rond in de rustgevende ruimtes. Tot slot bezoekt u Yongduam waar uw gids u de legendes over deze opmerkelijke plek zal vertellen.

DAG 7 JEJU EN MT. HALLA
Om te kunnen genieten van het adembenemende uitzicht over Jeju Island, maakt u een trektocht op Mt. Halla. Op heldere dagen heeft u hier prachtige uitzichten en het is heerlijk om even een halve dag te wandelen zonder onderbrekingen. Hierna vertrekt u naar Seoul.

DAG 8 – SEOUL EN GANGNAM STREET
In de ochtend maakt u het geliefde Koreaanse bijgerecht Kimchi. Een pittig stukje cuisine. Hierna maakt u prachtige foto’s wanneer u een Hanbok draagt. De Ice gallery shop zal u doen afkoelen van het vurige begin van de dag. U wandelt hier door een ware wereld van ijs! Slenter hierna door Gangnam street en vindt het perfecte restaurantje voor de lunch. Het aanbod van open studio’s, ateliers, cafés, restaurants, bars, modewinkels en propshops gaan op in een chic stadsbeeld. Een unieke samensmelting van oud en nieuw. De straat weerspiegeld de sfeer van een moderne stad samen met de warmte van vroeger. U wandelt voor de avond valt door de Bongeunsa Buddhist Temple ter afsluiting van de dag.

DAG 9 – SEOUL EN NAMSAN TOWER
De wisseling van de wacht bij Gyeongbokgung palace mag zeker niet aan uw reis ontbreken. Loop door het paleis en lees de verhalen van vroeger. Struin door Insadong antique street. Hier vindt u typische Koreaanse waren. Hanbok, Hanji, traditionele thee, aardewerk en diverse volksambachten.
Vouw uw eigen hanji in Namsan Hanok Village en schrijf in het Koreaans! Speel hier ook een gezellig spelletje Go met een ajumma. Aangekomen op Namsan tower aanschouwt u het schitterende uitzicht over Seoul. En u wandelt langs de hekken vol met liefdesslotjes. Zelfs in de bittere kou straalt deze grootste metropool! In Myeong-dong en op Namdaemun market slaat u nog wat Koreaanse souvenirs en producten in.

DAG 10 – DMZ EN JSA
In de vroege ochtend rijdt u met uw privéchauffeur over de Freedom Highway naar Imjingak. Hier bezoekt u de “Third Tunnel of Aggression”. De 73 meter diepe tunnel is gegraven door Noord-Korea onder de grens door. Zuid-Korea kwam erachter doordat een Noord-Koreaanse overloper hen inlichtte. Hoor meer over de twee landen en voel zelf de eigenaardige sfeer die heerst op deze opmerkelijke plek. U vervolgt hierna uw weg naar de Dorasan Observatory waar u zo ver als de stad Kaesong over Noord-Korea uitkijkt. U ziet hier tevens propaganda village, een spookstad die naar vermoeden is gebouwd om te laten zien dat het land zeer welvarend is. U sluit de ochtend af met Dorasan Station. Een treinstation speciaal gebouwd om de twee Korea’s te verbinden als de oorlog ooit wordt beëindigd en idealiter weer 1 Korea wordt of tenminste vrij naast elkaar kunnen bestaan. Na genoten te hebben van een typische Koreaanse lunch rijdt u over de Unification Bridge naar het United Nation Command Security Battalion, ook wel “Camp Bonifas” genoemd. Om ervoor te zorgen dat u van alle regels op de hoogte bent krijgt u een extra uitleg van alle regels waarna u met een militaire bus naar de Joint Security Area reist. Hier aangekomen brengt u een bezoek aan Freedom House Military Armistice Commission Building. Nadat u rond heeft kunnen wandelen en alles heeft kunnen bekijken keert u terug van de Joint Security Area naar uw hotel.

DAG 11 – THUISKOMST
Vandaag vliegt u terug naar Nederland vanaf Seoul. U krijgt een warm afscheid en zal weldra terug zijn thuis met magnifieke verhalen.

RICHTPRIJS PER PERSOON VANAF: €2365,- OP BASIS VAN 2 SAMEN REIZENDE PERSONEN.
*DIT IS EEN VANAF PRIJS DIE VARIEERT OP BASIS VAN GEKOZEN CATEGORIE EN SEIZOEN.

INBEGREPEN:

 • Alle overnachtingen in 4 sterren accommodaties
 • Ontbijt en lunch zoals vermeld
 • Vervoer per privé auto met chauffeur conform programma
 • Engelssprekende gids
 • Transfers zoals vermeld

NIET INBEGREPEN:

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien
 • Eventuele toeslagen-en of belastingen
 • Overige transfers

“Hebben we u geïnspireerd?
Wilt u het prachtige Zuid-Korea ervaren? Neem contact met ons op voor een persoonlijk, op maat gemaakt reisvoorstel. Wij helpen u graag de meest unieke reis te creëren waar uw passie en wensen centraal staan! Uw persoonlijke gids, van idee naar een onvergetelijke ervaring”

“INSPIRATIEREIS” AUTHENTIEK ZUID-KOREA

INSPIRATIEREIS “AUTHENTIEK ZUID-KOREA”

Ervaar de Koreaanse cultuur in Hahoe Folk Village in Andong en waai uit aan de kust bij Oryukdo Skywalks in Busan.

Koreaanse grens

BIZARRE ERVARING AAN DE KOREAANSE GRENS

Een spannende reis naar de grens van de Zuid-Korea (DMZ). Hoor de verhalen en zet zelf een paar stappen in Noord-Korea.

ONTDEK HOE FASCINEREND, INSPIREREND EN FANTASTISCH DE WERELD IS.
WIJ OPENEN DEUREN DIE VOOR ANDEREN GESLOTEN BLIJVEN.
UW REIS WORDT EEN ONVERGETELIJKE ERVARING!

INSPIRATIEREIS” CLASSIC HIGHLIGHTS ZUID-KOREA

ONZE PASSIE VOOR REIZEN VERTALEN WIJ GRAAG IN EEN BIJZONDERE, EXCLUSIEF EN INSPIRERENDE REIS VOOR U . WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM SAMEN, PERSOONLIJK UW REIS TE ONTWERPEN.